Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

Jeu-de-boulestoernooi brengt Liempde in Franse sferen

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Wie zondag 3 oktober Liempde bezoekt, waant zich in Frankrijk. Dan vindt namelijk de tweede editie plaats van de Open Liempdsen Herd Jeu-de-boules-kampioenschappen plaats. De dorpskern is dan het toneel voor tachtig ploegen die op twintig banen strijden om de winst.  

De jeu-de-boules-banen liggen in en om het Concordiapark bij ontmoetingscentrum D’n Liempdsen Herd (voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘le Foyer du Liempde’) en evenemententerrein D’n Tip. De teams, bestaande uit twee personen, spelen om de wisseltrofee en prijzen in de categorie ’Beste duo’.

CHANSONS

Ook voor niet-deelnemers is het jeu-de-boulestoernooi interessant. Bezoekers kunnen luisteren naar Franse chansons en vanaf de terrassen van diverse horecalocaties kunnen zij de wedstrijden gadeslaan.

Het kampioenschap start 3 oktober om 10.00 uur. Rond 17.00 uur wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking bij D’n Liempdsen Herd. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/jeudeboulesliempde.

OP DE FOTO: In 2019 werd de eerste editie gehouden van de Open Liempdsen Herd Jeu-de-bouleskampioenschappen. (Foto: Ruud van Nooijen).