Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Honkballers Ducks doen goede zaken, softbalsters lijden nederlaag

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

De honk- en softballers van JRC Ducks kwamen zondag voor het eerst na de zomerstop in actie. Waar de heren goede zaken deden, ging er bij het duel van de vrouwen in Den Haag het nodige mis.   

Ducks-Gryphons D1 speelde zondag twee duels tegen de koploper van de poule: Catch. Deze tegenstander liet blijken waarom zij bovenaan staat, want de spelers maakten in de eerste wedstrijd het ene na het andere punt. Na vijf innings werd dan ook de mercy-regel gebruikt en ging de winst met 2-11 naar Den Haag.

Het tweede duel begon Ducks sterk door onder andere honkslagen van Inge van Geel en Linda van Dijk die hun ploeg op een 2-1 voorsprong zetten. Maar in de tweede inning kreeg Catch grip op de Boxtelse pitcher. Hierdoor liepen de gastvrouwen direct uit naar 2-9. Er kwam nog een punt voor Boxtel, maar al snel werd ook hier de mercy-regel toegepast: 3-19 in het voordeel van Catch.

HOMERUNS

Het eerste herenteam van Ducks kwam beter uitgerust de zomerstop uit, want de thuiswedstrijd tegen Diamonds uit Nieuwegein begon met een aantal homeruns. Eerst weliswaar van de tegenstander, maar toen Boxtel in de aanval was, lieten Sjors Gevers en Sam van Dijck zich op dit vlak ook niet onbetuigd. Door honkslagen van Jeroen van Nes, Yannick Brechenmacher en Youri van Dulken bouwde Ducks een comfortabele voorsprong op van acht punten. Het duurder vervolgens nog twee innings voor de thuisploeg weer aan scoren toe kwam met een homerun van Bram van der Horst als hoogtepunt.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de heren van Ducks, tot de zevende inning. Diamonds wist ineens negen punten te maken en kwam zo terug in de wedstrijd. De Boxtelaren zetten echter snel de knop om en stelden orde op zaken. Eindstand: 18-13. Sjors Gevers sloeg de meeste punten binnen: 5. (Foto: Hans Verberk).