Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Rabobank sluit kantoor Boxtel

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Het kantoor van de Rabobank in Boxtel gaat dit najaar dicht. Klanten kunnen vanaf dat moment alleen nog fysiek terecht voor vragen bij het datacenter aan de Bloemmolen op bedrijventerrein Ladonk. Het pand op de hoek van de Stationsstraat en de Prins Bernhardstraat stond al voor een groot gedeelte leeg. Nu ook de onderste verdieping vrij komt, biedt dat mogelijkheden voor een andere invulling.  

Bezoeken aan bankkantoren nemen in snel tempo af omdat steeds meer mensen digitaal hun financiële zaken regelen. Tatjana Schreuder, directeur van Rabobank Hart van De Meierij, legt uit: ,,Klanten pakken gemakkelijk de telefoon, kiezen voor videochat of gebruiken de app om iets te regelen. Daarnaast zijn er in de bankkantoren binnenkort geen geldautomaten meer. Deze maken namelijk plaats voor de gele automaten van Geldmaat.”  

Door deze ontwikkeling heeft de Rabobank besloten om haar vestiging aan de Stationsstraat, statutair het hoofdkantoor van de regionale bank, op te heffen. De kantoren in Schijndel en Sint-Oedenrode waren vanwege de coronamaatregelen al gesloten, maar gaan nu definitief niet meer open. Wel gaat vanaf vrijdag 6 september een kantoor aan de Torenstraat in Sint-Michielsgestel open en ook in Veghel kunnen klanten nog binnenlopen voor dagelijkse bankzaken.

APPARTEMENTEN?

In 2019 gaf een medeweker van de bank al te kennen dat het kantoor haar langste tijd heeft gehad. Het pand aan de Stationsstraat was toen al te groot voor het aantal mensen dat er nog werkte. Het gebouw is eigendom van de Rabobank, die zich nog beraadt op een nieuwe invulling. Enkele jaren geleden werd al geopperd op deze plek appartementen te realiseren.  

Of de doorsteek van het achterliggende parkeerterrein naar de Stationsstraat open blijft voor bezoekers van het Boxtelse centrum is nog niet bekend, de Rabobank en de gemeente hebben nog niet gereageerd op vragen van deze krant. Lees donderdag meer in Brabants Centrum.

OP DE FOTO: Wat er gaat gebeuren met het pand aan de Stationsstraat als de Rabobank haar kantoor sluit, is nog niet bekend. (Foto: Albert Stolwijk).