Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MEP brengt topteams bij elkaar voor internationaal toernooi

Algemeen Nieuws (c) Sport & Gezondheid (c)

Zes damesteams en vier herenteams togen afgelopen weekeinde richting Boxtel voor een sportief driedaagse treffen. MHC MEP organiseerde haar jaarlijkse hockeytoernooi voor teams uit de eerste klasse en de overgangsklasse. Bijzondere gasten waren de mannen van HC Wien uit Wenen, die de Boxtelse hockeyclub bezochten voor een oefenstage. Het toernooi bij de mannen werd gewonnen door MEP, bij de vrouwen zegevierde HC Oss D1.

Al jaren organiseert MEP een toptoernooi als voorbereiding op de competitie. ,,Zowel ons dames- als ons herenteam kent een te brede selectie. Tijdens dit toernooi valt een aantal spelers af, dus iedereen doet zijn of haar best,” vertelt Brechtje Klein, een van de organisatoren. ,,Ook kun je zien waar je staat als team omdat je speelt tegen andere hooggeplaatste selecties.”

FANS

Hoewel het toernooi ook vorig jaar doorgang vond, zijn nu meer mogelijkheden: ,,Tijdens de vorige editie was publiek niet welkom. Dit keer mogen fans hun favoriete team aanmoedigen. De deelnemers spelen snel achter elkaar twee wedstrijden en mogen na een lunch of avondmaaltijd weer gaan. Blijven plakken is niet mogelijk, omdat dan teveel mensen aanwezig zijn”, legt Klein uit. 

Ze vervolgt: ,,We hebben alles georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Het toernooi is verdeeld over drie dagen zodat voldoende spreiding van wedstrijden en dus deelnemers is. Maar we hebben ook aandacht voor techniek. Zo worden alle wedstrijden gefilmd zodat deze nabesproken kunnen worden. Ook is er een EHBO- en een fysioruimte aanwezig. Verder is dit toernooi, naast een goede voorbereiding voor de spelers, ook een prima opmaat voor de scheidsrechters, die na hun gefloten wedstrijden een persoonlijke evaluatie krijgen.”

HC WIEN

Een puik toernooi met alles erop en eraan dus. MEP draait er haar hand niet voor om. Dit vinden ook Jacob Kuchhammer, speler bij het Oostenrijkse HC Wien en zijn Nederlandse coach Gijs Hessels uit Rotterdam. ,,Het is voor mij de eerste keer dat ik hier ben, maar het team is hier al eens eerder geweest. Het toernooi is top georganiseerd”, aldus Kuchhammer. ,,We zijn gekomen op uitnodiging en maken er een trainingsstage van.”

Coach Hessels vult aan: ,,We hebben verschillende gasttrainingen met onder meer hockeytrainers Daan Sabel en Erik Verboom.” De stage werpt zijn vruchten af want het toernooi verloopt niet verkeerd. ,,Gisteren verloren we in de laatste minuut van MEP en vandaag wonnen we met 9-6. Dat is wel een bijzondere uitslag hé? Ik heb het in ieder geval nooit eerder meegemaakt”, lacht Kuchhammer. 

WERELDKAMPIOEN

Ook HC Wien-coach Hessels is tevreden met het verloop van het sportieve toernooi: ,,We hebben vijf nieuwe spelers aan onze selectie toegevoegd, dus we draaien best goed.” Ervaring met winnen hebben de mannen van HC Wien voldoende. Het team is al acht jaar op Europees én wereldkampioen in het zaalhockey. 

De ambities van de negentienjarige MEP-speelster Anne Langerwerf uit Boxtel liggen iets minder hoog. ,,Begrijp me niet verkeerd, ik ga er vol voor met Dames 1. Tijdens dit toernooi kunnen we alles waarop we getraind hebben in praktijk brengen. Maar ik ben vooral blij dat we weer mogen hockeyen en heb ontzettend veel zin in de competitie die op het punt van beginnen staat. Én in het kijken naar Heren 1. Wat heb ik dát gemist.”

OP DE 1e FOTO: Paul Glepke en Jens van Leuken van het herenteam van MEP kijken in hun wedstrijd tegen Leiden toe hoe het eerste doelpunt wordt gescoord door Boris Langerwerf (niet op de foto). 

OP DE 2e FOTO: MEP-speelster Isis Willigendael aan de bal in het duel tegen Upward uit Arnhem. De winst in de vrouwpoule ging uiteindelijk naar Oss. (Foto’s: Hans Verberk). 

MEP-speelster Isis Willigendael aan de bal in het duel tegen Upward. De winst in de vrouwpoule ging uiteindelijk naar Oss.