De (half)vrijstaande woningen in het plan Sparrenlaene zijn inmiddels allemaal bewoond. Afronding van het nieuwbouwwijkje behelst de realisering van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex.
De (half)vrijstaande woningen in het plan Sparrenlaene zijn inmiddels allemaal bewoond. Afronding van het nieuwbouwwijkje behelst de realisering van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex. Foto: Albert Stolwijk

Sparrenlaene nadert voltooiing

Algemeen Selissenwal (c) Woningbouw Nieuws (c)

Met fraai vormgegeven vrijstaande woningen twee-onder-eenkaphuizen is Sparrenlaene aan de Molenwijkseweg een aanwinst voor architectonisch Boxtel. De bouw van een dertig luxe appartementen tellend complex vormt de afronding van het nieuwbouwwijkje bij bosgebied Sparrenrijk. Bovenop het vier verdiepingen tellende gebouw wordt nog penthouses gerealiseerd. De enorme omvang van het gebouw is goed duidelijk.

Het in 2010 vastgestelde bestemmingsplan werd na drie jaar herzien en toen was al duidelijk dat het appartementencomplex vier of vijf verdiepingen zou krijgen. De stedenbouwkundige stelde dat het gebouw aansluiting vindt bij de massaliteit van het aangrenzende bos én bij de hoogte van de bomen die daar staan. 

Bouwplan Sparrenlaene is gerealiseerd op de plek waar in 2012 het pand van de voormalige Gezondheidsdienst voor Dieren werd gesloopt. Aanvankelijk wilde Cornelis Huygens Projectontwikkeling uit Vught ruim 150 luxe zorgappartementen laten verrijzen. Dat plan strandde omdat de Boxtelse gemeenteraad het te massaal vond. Uiteindelijke resulteerde het in een bouwplan met dertig grondgebonden woningen, zowel vrijstaand als twee-onder-eenkap en het nu in aanbouw zijnde appartementencomplex. 

OP DE FOTO’s: Afronding van het nieuwbouwwijkje Sparrenlaene behelst de realisering van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex. (Foto’s: Albert Stolwijk).

Afronding van het nieuwbouwwijkje Sparrenlaene behelst de realisering van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex.
Afronding van het nieuwbouwwijkje Sparrenlaene behelst de realisering van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex.