Carolien Verhagen toonde in 2018 trots haar zelfgebouwde tiny house. Ze zoekt nog steeds naar een definitieve locatie, maar niet meer zo actief als toen. (Foto: Gerard Schalkx, 2018).
Carolien Verhagen toonde in 2018 trots haar zelfgebouwde tiny house. Ze zoekt nog steeds naar een definitieve locatie, maar niet meer zo actief als toen. (Foto: Gerard Schalkx, 2018). Foto: Gerard Schalkx

Achter terrein De Kleine Aarde mogelijk plek voor tiny houses

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Woningbouw Nieuws (c)

Na een lange zoektocht lijkt de gemeente Boxtel nu eindelijk een locatie te hebben gevonden voor het plaatsen van tiny houses. Het gaat om een stuk grond achter het terrein van De Kleine Aarde op de hoek van het Planckpad en de Einsteinstraat. 

Bij de presentatie van de plannen voor De Kleine Aarde wist wethouder Désiré van Laarhoven tevens te vertellen dat de gemeente Boxtel mogelijkheden ziet voor het terreintje achter het voormalige ecopark. Hier past volgens haar prima een aantal miniwoningen op. Het stuk grond behoort volgens Van Laarhoven niet tot De Kleine Aarde en is nog in bezit van de gemeente. Het college van B en W zoekt nog uit of het stuk grond daadwerkelijk geschikt is voor tiny houses. 

ZOEKTOCHT

Als de plannen definitief worden, komt er een voorlopig einde aan de zoektocht van ruim vier jaar. Diverse inwoners riepen de afgelopen jaren op tot het vinden van een geschikte plek voor hun verplaatsbare woningen, maar vingen steeds bot. Onder hen Thomas van Gerven en Carolien Verhagen. De eerste heeft inmiddels zijn tiny house weer verkocht, maar Verhagen is nog altijd op zoek naar een locatie. ,,Niet meer zo actief als een paar jaar geleden, maar als deze plek concreet wordt, sta ik ervoor open om daar naartoe te verhuizen”, laat ze desgevraagd weten.

Verhagen juicht het toe dat de gemeente nu eindelijk werk lijkt te maken van de zoektocht voor woningen die rond de 25 vierkante meter groot zijn en zelfvoorzienend: ,,Het is goed dat de gemeente nu iets gevonden heeft.”

OP DE FOTO: Carolien Verhagen toonde in 2018 trots haar zelfgebouwde tiny house. Ze zoekt nog steeds naar een definitieve locatie, maar niet meer zo actief als toen. (Foto: Gerard Schalkx, 2018).