Na de winst in het heren- en damesgolftoernooi kregen Liesbeth van Horen en Marcel van Beers de bronzen trofee, ontworpen en gemaakt door Willemine van Laarhoven. (Foto: eigen collectie).
Na de winst in het heren- en damesgolftoernooi kregen Liesbeth van Horen en Marcel van Beers de bronzen trofee, ontworpen en gemaakt door Willemine van Laarhoven. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Liempdenaren golfen om Willemine-van-Laarhoven-trofee

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

Op keurig bijgehouden gras in Best werd zaterdag voor de 31e keer het Liempdse golfkampioenschap gehouden. Nadat de wedstrijden vorig jaar om bekende redenen niet door konden gaan, streden 24 golfers nu weer om de Willemine-van-Laarhoven-trofee. 

Het toernooi werd gespeeld op de baan van Best Golf & Country Club. De strokewedstrijd, waarbij het aantal slagen telt dat een golfer nodig heeft om alle holes te spelen, werd bij de heren werd gewonnen door Marcel van Beers. Hij wist met zijn 92 slagen voor het eerst golfkampioen van Liempde te worden. Bij de vrouwen prolongeerde Liesbeth van Horen haar titel van 2019. In de gemengde stableford-wedstrijd, waarbij deelnemers van verschillende niveaus tegen elkaar strijden, was het Doris van der Wiel die er met de eerste prijs vandoor ging.

Uitslagen Liempds golftoernooi

Strokeplay heren: 1. Marcel van Beers; 2. Toon van Ruremonde; 3. Jaap-Hein Stolk.   

Strokeplay dames: 1. Liesbeth van Horen; 2. Laura van Pelt; 3. Willemien van den Biggelaar.

Stableford gemengd: 1. Doris van der Wiel; 2. John van de Steen.

De speciale prijzen werden toegereikt aan de volgende deelnemers: 

Neary en Longest heren: Jaap-Hein Stolk.

Neary dames: Jet Schoenmakers.

Longest dames: Liesbeth van Horen.

Leary gemengd: Bert Beekmans.

OP DE FOTO: Na de winst in het heren- en damesgolftoernooi kregen Liesbeth van Horen en Marcel van Beers de bronzen trofee, ontworpen en gemaakt door Willemine van Laarhoven. (Foto: eigen collectie).