Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ODC’ers huldigen Speler van het Jaar Robbie Roelofs

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

Het was voor Robbie Roelofs (26) geen hele grote surprise dat hij zaterdagavond voorafgaand aan de oefenderby ODC-Boxtel werd gehuldigd als Speler van het Jaar. De doelman van het vlaggenteam van de tricolores werd ruim een jaar geleden al door de supporters aangewezen als beste speler van het seizoen 2019-2020. De coronacrisis stond een eerdere huldiging in de weg.

,,De banier die elke Speler van het Jaar krijgt, hangt al een jaar in kantine De Boemerang”, grinnikt Roelofs. ,,Maar ja, door de coronacrisis heeft bijna niemand de levensgrote foto kunnen zien. Gelukkig is de kantine weer open en kan iedereen nu ook mijn portret bewonderen. Mijn foto hangt tussen posters van spelers waar ik altijd erg tegenop gekeken heb.”

Roelofs vervolgt: ,,Ik ben heel trots op de onderscheiding omdat het een blijk van waardering van de ODC-supporters is. Zij geven op initiatief van Jan van den Aker elke week punten aan de selectiespelers en als je dan bovenaan eindigt, is dat geweldig.”

EXTRA CENTIMETERS

Roelofs werd op de middenstip van sportpark Molenwijk toegesproken door Van den Aker. Ook oud-doelman Frits Vortman was present. De legendarische goalie, die vanaf 1970 zestien seizoenen onder de ODC-lat stond, overhandigde twee trofeeën die bij de onderscheiding horen: een sierlijke vaas met kunstbloemen en minisculptuur van een doelman in actie.

Vortman roemde Roelofs’ puike keeperswerk en omschreef hem vanwege zijn brede inzet voor ODC als ‘een clubman in hart en nieren.’ Hij grapte ook over de bescheiden lengte van zijn navolger. ,,Ik zou je graag vijf centimeter extra geven. Als de oud-keepers Walter van der Linden en Rogier van Raamsdonk dat ook doen, heb je de ideale lengte en ben je nóg beter.”

NOOIT VERLATEN

Roelofs hield zaterdagavond in de oefenderby tegen de hoofdmacht van Boxtel zijn doel schoon. ODC won met 2-0. ,,Als keeper ben ik blij met een clean sheet, zeker omdat we ons met een sterk verjongd team voorbereiden op de nieuwe competitie. Of we kampioen worden? Dat gaat lastig worden. Maar we kunnen heel goed voetballen, dus een periodetitel zit er zeker in.”

De docent lichamelijke opvoeding in opleiding maakt al acht seizoenen deel uit van de selectie van ODC. De laatste drie seizoenen is hij de vaste sluitpost. ,,Ik kan me eigenlijk geen andere club voorstellen. Ik zal ODC dan ook nooit verlaten.”

OP DE FOTO: ODC-doelman Robbie Roelofs (midden) wordt - omringd door zijn team - gehuldigd door supporter Jan van den Aker (links) en oud-doelman Frits Vortman. Roelofs is Speler van het Jaar 2019-2020, een onderscheiding die vanwege corona een jaar later dan gepland werd uitgereikt. (Foto: Albert Stolwijk).