Je auto parkeren op de voetgangerspromenade van de Stationsstraat in niet toegestaan. Oók niet als er weinig mensen op de been zijn, zoals gisteren aan het begin van de avond.
Je auto parkeren op de voetgangerspromenade van de Stationsstraat in niet toegestaan. Oók niet als er weinig mensen op de been zijn, zoals gisteren aan het begin van de avond. Foto: Henk van Weert

D66: ‘Wanneer krijgt Stationsstraat een opknapbeurt?’

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c) Boxtel Over Wegen (c)

Met de afronding van herinrichting van de Rechterstraat is het plan Boxtel Binnen de Bruggen weer een stap verder. De Boxtelse D66-fractie wil nu van het college van B en W weten wanneer de Stationsstraat een opknapbeurt krijgt.

De democraten zien dat de plannen voor de Stationsstraat lang op zich laten wachten en dat er mogelijk ook zaken gewijzigd gaan worden. Begin augustus werd duidelijk dat de gemeente een keerlus in de Stationsstraat overweegt, ter hoogte van de Rabobank. Stichting Toekomst Stationsstraat (STS) en omwonenden zien dat niet zitten. Zij hebben liever dat vracht- en bestelwagens om de winkels te bevoorraden straks aan de ene kant oprijden en de promenade aan de andere kant weer verlaten. D66 oppert in haar brief aan het college nog een derde optie: een verkeersluwe straat met laad- en loszone, zoals in de Rechterstraat. 

MEER GROEN

De fractie wijst het college tevens op de klimaatstresstest uit 2019, waarbij met name het Boxtelse centrum als risicogebied werd aangewezen. De STS gaf destijds aan dat in haar ontwerp het maximaal mogelijke is gedaan aan klimaatadaptatie, wat in de praktijk neerkwam op twee bomen extra. D66 ziet graag dat het college gaat kijken naar meer vergroening in de straat en wil weten of de taakstelling van 600.000 euro nog toereikend is voor de herinrichting.

OP DE FOTO: Het bevoorraden van winkels en het laden en lossen bij Vincentius zorgen voor gevaarlijke situaties in de Stationsstraat. De gemeente kijkt nu samen met onder meer Stichting Toekomst Stationsstraat naar mogelijke oplossingen. (Foto: Henk van Weert).