Wandelen tussen de bloeiende hei in de Kampina


Wandelsportvereniging De Keistampers houdt zondag 29 augustus haar Kampinatocht. De heide bloeit en dat maakt de routes door de natuur des te aantrekkelijker. Deelnemers kunnen kiezen voor afstanden van dertig, twintig, vijftien en zeven kilometer. Alle afstanden doen de Kampina aan.

Start en finish zijn bij het Jacob-Roelandslyceum, Grote Beemd 3. Mensen die voor de zeven kilometer kiezen, worden met busjes naar het natuurgebied gebracht waar de tocht naar is vernoemd. Ze worden na hun wandeling ook teruggereden naar het startbureau.

De 30-kilometerlopers kunnen tussen 08.00 en 10.00 uur starten, deelnemers aan de vijftien of twintig kilometer tussen 08.00 en 12.00 uur en wandelaars die zeven kilometer afleggen, mogen tussen 09.00 en 12.00 uur beginnen. 

Er is onderweg geen catering. Wandelaars moeten dus zelf iets te eten en te drinken meenemen. Deelname kost voor niet-leden van een wandelbond drie euro per persoon. Wie wel bij een wandelorganisatie is aangesloten, betaalt twee euro. Voorinschrijven is mogelijk, dit kan via het aanmeldformulier op de website www.dekeistampers.nl.