Ferdy Steger maakt voor een expositie in Heusden een serie onder de noemer Talking heads. (Foto: eigen collectie).
Ferdy Steger maakt voor een expositie in Heusden een serie onder de noemer Talking heads. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Kunstschilder Ferdy Steger wil passie overbrengen op cursisten

Algemeen Cultuur & Kunst (c)

Boxtelaar Ferdy Steger schildert al sinds zijn jeugd. Hij wil ook anderen kennis laten maken met het spel van verf en penseel. Hij start medio september dan ook een basiscursus kleurrijk schilderen. Daarnaast exposeert de kunstenaar binnenkort in De Tuinen van Appeltern en in het oude postkantoor aan de Botermarkt 2 in Heusden.

Steger: ,,De cursus die ik aanbied, bestaat uit tien lessen van drie uur, op woensdagavond of vrijdagmiddag. Ik leer deelnemers hun fantasie over te brengen op het doek. Ik geef uitleg over materialen, kleurgebruik, technieken, alles om beginnende schilders een basis mee te geven.” 

Kleuren spelen een belangrijke rol in Stegers werk, de schilderijen springen in het oog. Hij houdt zich niet bezig met natuurgetrouwe afbeeldingen. ,,Ik hanteer een vrijere stijl.” Nadere informatie over de cursus is te vinden op www.ferdysteger.nl/kleurrijkschilderen.

Wie benieuwd  is naar doeken van de Boxtelaar, kan van 4 tot en met 12 september terecht in De Tuinen van Appeltern en 11 en 12 september van 10.30 tot 17.00 uur op het Art Festival in Heusden. In Appeltern organiseert Sous-Terre evenementen een expositie waaraan een breed scala aan kunstenaars meedoet: beeldhouwers, schilders, fotografen, edelsmeden en meer. 

Het festival in Heusden heeft als thema ‘het hoofd’. Steger: ,,Speciaal voor deze expositie heb ik de serie ‘Talking Heads’ gemaakt. Een gezicht kent talloze uitdrukkingen en emoties, die begrijpen we zonder een woord. In mijn doeken leg ik die emoties op een expressieve manier vast.” 


OP DE FOTO: Ferdy Steger maakt voor een expositie in Heusden een serie onder de noemer Talking heads. (Foto: eigen collectie).