Wachters spelen een belangrijke rol in Het Bewaarde Land. De vrijwilligers begeleiden doorgaans kinderen in de natuur, maar nu eenmalig volwassenen. (Foto: eigen collectie | Bas van den Biggelaar).
Wachters spelen een belangrijke rol in Het Bewaarde Land. De vrijwilligers begeleiden doorgaans kinderen in de natuur, maar nu eenmalig volwassenen. (Foto: eigen collectie | Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

‘Wachters’ Bewaarde Land nu eens de natuur in met volwassenen

Algemeen Milieu & Duurzaamheid (c)

Festival Fête de la Nature wordt in het eerste weekend van september her en der in Nederland gevierd. In Boxtel doet Het Bewaarde Land mee. Deze keer niet met activiteiten voor kinderen, maar voor volwassenen.

Het Bewaarde Land richt zich door het jaar heen op natuureducatie voor kinderen. Zondag 5 september van 10.00 tot 12.00 uur laten vrijwilligers die de kinderexcursies begeleiden, de zogeheten Wachters, nu eens volwassenen kennismaken met het project. 

RUIKEN EN VOELEN

Belangstellenden mogen mee op avontuur en beleven buiten zijn met al hun zintuigen. Ze kunnen het bos ruiken, voelen hoe fris het water van de Rosep is en zien hoe de heide nog net bloeit. Belangstellenden dienen zich aan te melden via www.fetedelanature.nl/activiteit/snuffelen-aan-het-bewaarde-land/. De evenementen die tijdens Fête de la Nature worden georganiseerd zijn voor iedereen gratis toegankelijk. 

Het festival wordt gevierd van Friesland tot Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door IVN Natuureducatie.

OP DE FOTO: Zogeheten Wachters spelen een belangrijke rol in Het Bewaarde Land. De vrijwilligers begeleiden doorgaans kinderen in de natuur, maar nu eenmalig volwassenen. (Foto: eigen collectie | Bas van den Biggelaar).