Geen geluid van kaatsende ballen in Esch dit jaar. (Foto: Albert Stolwijk).
Geen geluid van kaatsende ballen in Esch dit jaar. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Boulestoernooi Esch gaat alsnog niet door

Algemeen Esch (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Er was lange tijd goede hoop dat Esch zaterdag 18 september vol kon stromen met deelnemers voor het jaarlijkse jeu-de-boulestoernooi. Maar de laatste persconferentie, waarbij werd aangekondigd dat de coronamaatregelen in elk geval tot 20 september voortduren, gooide alsnog roet in het eten.  

De organisatie, muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Esch, meldde via haar Facebookpagina eind juli al dat er een slag om de arm werd gehouden voor wat betreft het sportieve evenement. Een paar weken later trekt de club er noodgedwongen de stekker uit. ,,Er is weer massaal ingeschreven voor het toernooi. Wij hebben daarbij voorgesorteerd en gehoopt dat een en ander in september wel door kon gaan. Na overleg met de instanties hebben we helaas met pijn in ons hart de beslissing moeten nemen om het toernooi af te blazen. Gelet op de maatregelen is het voor ons niet mogelijk om een evenement neer te zetten zoals afgelopen jaren. De gemoedelijkheid en gezelligheid zouden daarbij ontbreken”, verklaart de organisatie. 

NIEUWE DATUM

Een nieuwe datum is al bekend, na twee jaar afwezigheid vanwege het coronavirus kunnen liefhebbers van het Franse balspel zaterdag 17 september 2022 in hun agenda omcirkelen. Alle inschrijvingen van dit jaar komen te vervallen. Wie dus volgend jaar weer mee wil doen dient zich opnieuw in te schrijven. Dat is mogelijk vanaf 1 juli 2022.

Het jeu-de-boulestoernooi is vaak snel vol, deelnemers komen uit de wijde omgeving naar Esch om mee te doen. De banen liggen verspreid door het hele dorp, soms zelfs bij inwoners in de achtertuin. 

OP DE FOTO: Geen geluid van kaatsende ballen in Esch dit jaar. (Foto: Albert Stolwijk).