Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Vrouwengilde opent nieuw seizoen met lezing boswachter Kapteijns

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Met een lezing waarin boswachter Frans Kapteijns ingaat op zogeheten invasieve exoten opent Vrouwengilde Boxtel (VGB) woensdagavond 15 september het nieuwe seizoen. Kapteijns houdt zijn spreekbeurt tijdens de jaarvergadering van VGB in gemeenschapshuis De Walnoot.

Na een jaar coronastilte zijn de 175 leden van VGB maar wát blij dat zij hun bijeenkomsten weer kunnen gaan houden, meldt secretaris Annelies van Ewijk.

Eigenlijk zou troubadour André van Weele het nieuwe seizoen muzikaal openen, maar dat is vanwege de pandemie niet mogelijk. En dus is de spraakzame boswachter Kapteijns, onder meer kenner van de Kampina, een goede vervanger. De ledenvergadering begint om 20.00 uur. 

VGB houdt niet alleen maandelijkse bijeenkomsten op woensdagavond, maar ook op dinsdagochtend in De Walnoot. Zo vertelt Maria Reinders-Karg 28 september over het slavernijverleden. Die lezing begint om 10.00 uur en leden betalen hiervoor drie euro entree, introducés betalen zes euro.

CURSUSSEN

Voorts krijgen de vrouwen cursussen aangeboden: kunstgeschiedenis (door Carla van Bree en Marja Reitsma-Vrijling), luisteren naar klassieke muziek (door Joop de Weger) en politiek en maatschappij (door Job Frankenhuis). Bovendien vindt dit seizoen een excursie naar de rechtbank in Den Bosch plaats. 

OP DE FOTO: Vlak voor de coronacrisis, eind 2019, sprak journalist Theo Verbruggen op een drukbezochte bijeenkomt van het Vrouwengilde Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).