Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kaarten weer op tafel bij Revanche

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c)

Bridgeclub Revanche tikte in februari de 65 jaar aan, maar een feestje zat er vanwege alle coronamaatregelen niet in. Dat vindt ergens rond Kerstmis alsnog plaats, laat het bestuur weten. De vitale vereniging, de oudste bridgeclub in Boxtel, legt na een noodgedwongen rustperiode vanaf dinsdag 31 augustus alle kaarten weer op tafel.

Alle gebruikelijke activiteiten staan weer op de agenda. Door corona stonden die de laatste anderhalf jaar op een laag pitje. De weken dat fysiek kaarten niet mogelijk was, hebben de Boxtelse bridgeclubs speelavonden georganiseerd op Stepbridge; op de dinsdagen werd digitaal gespeeld onder de naam BC Brel. 

De huidige Covid 19-maatregelen maken het mogelijk om in het nieuwe seizoen volle kracht vooruit te gaan. De regels kunnen worden toegepast en de grote zaal van gemeenschapshuis De Walnoot is goed geventileerd. ,,De club beschikt over een coronaprotocol, we verwachten van onze leden dat ze zich daaraan houden”, meldt het bestuur van Revanche.

CLUBAVOND

De clubavond is voor de leden de belangrijkste activiteit van de vereniging. De openingsdrive start komende dinsdag om 19.45 uur. Daarna wordt verder gespeeld in een competitie, waaruit in mei 2022 de clubkampioenen zullen voortkomen.

Donderdag 2 september start ook de open donderdagmiddagdrive weer, die begint telkens om 13.30 uur. De opzet is enigszins aangepast. Zo is het niet meer mogelijk voor deelnemers zich individueel aan te melden en de organisatie een partner te laten zoeken. Bridgers dienen zich voortaan als paar te melden, uiterlijk donderdag om 12.00 uur. Dit kan per e-mail via bcrevanchemeldingen@gmail.com of telefonisch (0411) 67 42 46. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon voor deelname.

De Walnootdrive kon twee jaar niet gehouden worden, maar staat zondag 17 oktober wel weer op het programma in het gemeenschapshuis aan de Reginahof. Die activiteit begint om 13.30 uur. Inschrijven kan vanaf 15 september, want die dag beslist het bestuur of de drive inderdaad doorgaat.