Ima van der Velden (midden) op het erepodium. Ze sleepte dressuurgoud in de wacht op het NK in Ermelo. (Foto: eigen collectie) .
Ima van der Velden (midden) op het erepodium. Ze sleepte dressuurgoud in de wacht op het NK in Ermelo. (Foto: eigen collectie) . Foto: Eigen collectie

Jeugdige amazone’s geven verjaardag opa glans

Algemeen Gemonde (c) Sport & Gezondheid (c)

Een mooier verjaardagscadeau konden Ima en Naita van der Velden hun opa Hendrik van Esch niet geven. De Gemondse zusjes gooiden zaterdag hoge ogen op het Nederlands buitenkampioenschap dressuur in Ermelo. Ima won goud in de klasse C-B, Naita werd reservekampioen in de klasse C-Z1.

Hun moeder Petra, bekend van haar dressuurstal in Gemonde, is trots op de jonge amazones. ,,Het was erg spannend. Ik las tijdens de proeven de opdrachten voor. Toen Ima’s punten bekend waren, moesten we wachten tot de laatste combinatie had gereden.”

De zusjes bereden dezelfde pony tijdens het dressuurtoernooi: Woldberg’s Tobias. Roepnaam: Toby. Petra: ,,Ima kwam uit in een groot deelnemersveld. Er deden maar liefst 36 kinderen mee.”

Moeder Petra zou ook aantreden in Ermelo, als ze niet onlangs was gevallen. ,,Ik ben geblesseerd. Erg jammer, anders had ik eveneens in het zadel gezeten.”

PIKEURTJES

Haar hele gezin is druk met paarden. En opa Hendrik, die jarig was op de dag dat zijn kleindochters in de prijzen vielen, is ook al een kenner en liefhebber.  Petra: ,,Ima en Naita zijn lid van De Pikeurtjes, de Gemondse ponyclub. Ze hebben flink getraind in de aanloop naar het NK.”

Tess van den Hurk, eveneens lid van De Pikeurtjes, sleepte net als de zusjes Van der Velden een dressuurmedaille in de wacht. Ze won het brons in de klasse B, categorie D/E.