Sofie Teulings uit Lennisheuvel en haar pony Isabel sleepten een zilveren medaille in de wacht op het Nederlands kampioenschap dressuur in Ermelo. (Foto: eigen collectie).
Sofie Teulings uit Lennisheuvel en haar pony Isabel sleepten een zilveren medaille in de wacht op het Nederlands kampioenschap dressuur in Ermelo. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Zilveren dressuurmedaille voor Sofie Teulings

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Sofie Teulings uit Lennisheuvel is zaterdag met haar pony Isabel reservekampioen geworden op het Nederlands buitenkampioenschap dressuur in Ermelo. Pony en amazone kwamen uit in de klasse AB-L2.

Sofie, lid van hippische sportvereniging Sint-Martinus in Boxtel, moest in haar ring als eerste van de zestien combinaties starten in haar klasse. Zowel Sofie als Isabel waren goed geconcentreerd en deden hun uiterste best om een sterke proef neer te zetten. De driekoppige jury beloonde hun verrichtingen met respectievelijk 219, 205,5 en 204,5 punten. Een scorepercentage van 69,889%. Dat leverde haar de zilveren medaille op. Sofie mocht het erepodium beklimmen om de glimmende plak met bijbehorende rozet en prijs in ontvangst te nemen.
Overige uitslagen van HSV Sint-Martinus. Paarden: Lieke de Bresser met Latino Prince klasse L1, 9e plaats met 69,00%. Pony’s: Luuke van de Sanden met Melanie klasse AB-B, 18e plaats met 63,333%, Lynn Peijnenburg met Sulaatik’s Vingino klasse D/E Z2, 12e plaats met 65,897%, Anne-Roos Maes met Floyd klasse C-L2, 8e met 63,389%.

OP DE FOTO: Sofie Teulings met haar pony Isabel. De combinatie was succesvol in Ermelo. (Foto: eigen collectie).