Het gezondheidscentrum in het Keniase Kajiado omvat onder meer een kraamzorgkliniek. (Foto: Joost Bastmeijer | Miva).
Het gezondheidscentrum in het Keniase Kajiado omvat onder meer een kraamzorgkliniek. (Foto: Joost Bastmeijer | Miva). Foto: Joost Bastmeijer

Miva-collecte in de kerken voor medische zorg Kenia

Algemeen Nieuws (c)

Wereldwijd worden vervoers- en communicatiemiddelen van Miva (Missie Verkeersmiddelen Actie) ingezet om mensen te beschermen tegen het coronavirus. De meest kwetsbaren worden het hardst getroffen, in Nederland maar zeker ook in ontwikkelingslanden. Ook daar gelden maatregelen en kunnen de Miva-pioniers hun werk niet doen zoals zij zouden willen.

Dit weekeinde wordt in de katholieke kerken gecollecteerd voor Miva. Via de parochies vraagt de organisatie aandacht voor het bereikbaar maken van medische zorg in Kenia. Meer in het bijzonder voor pionier Duncan. Hij is directeur van een gezondheidscentrum in Kajiado in Kenia. Dit centrum is opgezet in 1979 om kinderen met een handicap te helpen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een centrum met een kliniek en een school.

Het biedt zorg aan mensen in een groot gebied. De kliniek is voor basiszorg, kraamzorg en oogzorg. Verder verzorgt de kliniek fysiotherapie en worden er protheses en hulpmiddelen gemaakt.

Duncan heeft plannen: ,,Ik wil de capaciteit van het centrum de komende twee jaar verdubbelen, zodat we nog meer mensen kunnen helpen. Een auto is daarbij onmisbaar.” Wie hem wil helpen, kan een bijdrage overmaken aan: MIVA Den Bosch, IBAN-rekening NL42 INGB 0000 0029 50 onder vermelding van Duncan.

OP DE FOTO: Het gezondheidscentrum in het Keniase Kajiado omvat onder meer een kraamzorgkliniek. (Foto: Joost Bastmeijer | Miva).