Met feëeriek verlichte kano's in het donker over de rivier peddelen zit er dit jaar opnieuw niet in. (Foto: Albert Stolwijk, 2018).
Met feëeriek verlichte kano's in het donker over de rivier peddelen zit er dit jaar opnieuw niet in. (Foto: Albert Stolwijk, 2018). Foto: Albert Stolwijk, 2018

Kanoclub Pagaai cancelt Rondje Boxtel by Night

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Nieuws (c)

Voor het tweede jaar op rij heeft kanovereniging De Pagaai moeten besluiten het populaire Rondje Boxtel by Night af te gelasten. Het evenement stond gepland voor zaterdag 11 september.

Na de persconferentie van premier Mark Rutte op 13 augustus voerde het bestuur van De Pagaai opnieuw overleg met de gemeente Boxtel. Die heeft een vergunning verleend voor de vaartocht met verlichte boten na zonsondergang op de Dommel. Met name het feit dat deelnemers vooraf en na afloop een zitplaats moeten hebben, is voor de kanovereniging echter een onmogelijke voorwaarde. 

Dit jaar bestaat De Pagaai dertig jaar en met het Rondje Boxtel by Night, de afsluiting van het kanoseizoen, wilde de club op een leuke manier aandacht te besteden aan het zesde lustrum. Onder meer met een verrassing voor de mensen die zich hadden ingeschreven. Die krijgen allemaal hun inschrijfgeld teruggestort, zo is via een e-mail gemeld.

OP DE FOTO: Met feeëriek verlichte kano’s in het donker over de rivier peddelen zit er dit jaar opnieuw niet in. (Foto: Albert Stolwijk, 2018).