Ja, het stinkt behoorlijk, weet Esmeralda Willems, luiers die een maand in de kliko blijven. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Ja, het stinkt behoorlijk, weet Esmeralda Willems, luiers die een maand in de kliko blijven. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Luierberg groeit door nieuwe afvalinzameling


Pål jansen

Er komt een plan van aanpak voor inwoners die luiers en incontinentiemateriaal kwijt moeten en nu vaak met volle kliko's kampen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Boxtel desgevraagd weten. 

,,We zijn ons er heel erg van bewust dat ouders met kinderen, maar ook mensen die incontinentiemateriaal nodig hebben, met afval zitten", aldus de woordvoerder. ,,Het bedenken van een structurele aanpak is in voorbereiding. Na de zomervakantie, medio september, wordt dit verder opgepakt." Echter, de gemeente meldt ook dat er 'veel belangen en factoren van invloed zijn op deze problematiek'. ,,Uitgangspunt is dat er een oplossing komt waar alle, dan wel de meeste, betrokkenen tevreden mee zijn." 

INZAMELCONTAINERS

Vanuit heel Boxtel komen vragen over het kunnen weggooien van luiers en incontinentiemateriaal, aldus de woordvoerder. Met name sinds de grijze kliko nog maar eens per maand wordt opgehaald. Wat de nieuwe aanpak precies in gaat houden, wordt nog nader uitgewerkt.

Mensen worden momenteel gewezen op de verschillende inzamelcontainers die er staan in de dorpen van de gemeente Boxtel: in de wijk Oost, op de milieustraat aan de Kruisbroeksestraat en in Liempde en Lennisheuvel.

Pagina 6: 'Afvoeren van luiers is echt een probleem'.