Afbeelding
Foto:

Kinderbedevaart op gevel Angelaschool

Boxtel zit vol symbolische verwijzingen naar het Rijke Roomsche Leven. Zoals het kunstwerk op de gevel van de Angelaschool aan de Baroniestraat. Dat herinnert aan de Sint-Aloysiusschool die vroeger aan de Miljstraat stond.. 

Een jaar na de sloop van het onderwijspand werd dit beeldwerk in maart 1996 op voorspraak van de kort daarvoor overleden Boxtelaar Piet van Bragt herplaatst op de gevel van Angelaschool. Van Bragt maakte zich als zoon van de voormalig hoofdonderwijzer van de Sint-Aloysiusschool sterk voor behoud van het kunstwerk. Destijds werd het abusievelijk toegeschreven aan de Utrechtse beeldhouwer Jo Uiterwaal (1897-1972), die onder meer enkele graven en de Golgota-sculptuur op het Heilig Hartkerkhof maakte. 

In Boxtel in Beeld, een boekje dat de Kunststichting Boxtel samen met de plaatselijke VVV in 2006 uitbracht, wordt echter de Tilburgse kunstenaar Luc van Hoek (1910-1991) genoemd als de schepper van het reliëf dat de titel Kinderbedevaart draagt. De handtekening van de beeldmaker is dan ook terug te vinden op het beeldwerk. (Foto: Pål Jansen).