Het kinderprogramma van Bockesprongen speelt zich dit jaar af op de Markt. In 2017 genoot daar ook al veel jeugd van theateracts. (Foto: Peter de Koning, 2017).
Het kinderprogramma van Bockesprongen speelt zich dit jaar af op de Markt. In 2017 genoot daar ook al veel jeugd van theateracts. (Foto: Peter de Koning, 2017). Foto: Peter de Koning

Creatieve oplossing voor Bockesprongen: festival gaat door

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

In het laatste weekeinde dat de huidige coronaregels van kracht zijn, gaat straattheaterfestival Bockesprongen in Boxtel door. In aangepaste vorm, dat wel. Zo is er geen centraal theaterplein in processiepark Duinendaal en zijn ook de gebruikelijke optredens van popbands in de Oude Kerkstraat geschrapt. In de plaats daarvan wordt een gevarieerd scala theatervoorstellingen opgevoerd op afgesloten plekken in het centrum met circa vijftig zitplaatsen.

De organiserende stichting Bockepruik heeft de aanpassingen van het programma doorgevoerd om Bockesprongen voor iedereen toegankelijk te houden, dus zonder testen voor toegang. ,,Iedereen moet zittend kijken. Alle voorstellingen worden meerdere malen opgevoerd, zodat er meer mensen van kunnen genieten. Gratis tickets zijn af te halen bij een informatiestand op de dag zelf”, meldt een woordvoerder. 

Op de Markt is een kinderprogramma te zien en dat is vrij toegankelijk. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers terecht bij de centrumhoreca. 

,,We hopen op deze manier iedereen op zondag 19 september van een leuk uitje te laten genieten. Later volgt meer informatie. Via onze sociale media en website en uiteraard deze krant”, aldus de zegsman.

OP DE FOTO: Het kinderprogramma van Bockesprongen speelt zich dit jaar af op de Markt. In 2017 genoot daar ook al veel jeugd van theateracts. (Foto: Peter de Koning, 2017).