Vanwege corona was ook kapper Ad Wouters twintig weken verplicht vrij. Dat leidde tot het inzicht dat er na 43 jaar werken méér is in het leven. Hij sluit zijn haarstudio aan de Stationsstraat. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Vanwege corona was ook kapper Ad Wouters twintig weken verplicht vrij. Dat leidde tot het inzicht dat er na 43 jaar werken méér is in het leven. Hij sluit zijn haarstudio aan de Stationsstraat. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Ad Wouters draagt zijn schaar over aan Amber Vlaminckx

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Gemonde (c) Nieuws (c)

Door een noodgedwongen sluiting van twintig weken kwam de Boxtelse kapper Ad Wouters pas écht tot het besef dat er meer is in het leven dan werken. Enkele dagen voor zijn 62e verjaardag sluit hij woensdag 1 september zijn haarstudio aan de Stationsstraat 60. Een jaar eerder dan gepland. ,,Mijn vrouw Anja en ik gaan genieten. Onder meer van onze twee kleinkinderen. Dankzij de coronapandemie heb ik geleerd hoe waardevol vrije tijd eigenlijk is.”

De geboren en getogen Boxtelaar runt nu 35 jaar een eigen kapperszaak. ,,Na acht jaar voor een baas te hebben gewerkt, kon ik in hartje Boxtel een eigen kapsalon huren. Dat was op de plek waar nu telefoonwinkel Ring & Go is. In 1998 kreeg ik de kans om deze winkel aan de Stationsstraat te kopen. Het was destijds een woonhuis nadat er tot 1979 een sigarenwinkel (van Eduard Verhoeven - red.) was gevestigd”, vertelt de in Gemonde woonachtige Wouters. 

TROUWE MEDEWERKERS

Tot twee jaar terug hielp echtgenote Anja mee in de zaak. Daarnaast heeft Wouters hulp van twee trouwe medewerksters die beiden al bijna dertig jaar in dienst zijn. Zij gaan volgende maand in de zorg werken. 

Niet alleen het personeel is trouw (’in 35 jaar heb ik slechts zes mensen in dienst gehad...’), dat geldt ook voor de mensen die plaatsnemen in zijn kappersstoel. ,,Begin juli heb ik bekendgemaakt dat ik ermee ga stoppen. Veel vaste klanten vertellen dat ze al ruim dertig jaar hier over de vloer komen. Dat had ik eigenlijk zelf niet zo in de gaten. Ze vinden het allemaal jammer dat ik stop, maar ook heel begrijpelijk”, vertelt Wouters. 

Op het moment dat hij zestig werd, besloot Wouters een dag minder te gaan werken en sinds die tijd was zijn kapsalon niet alleen op maandag, maar ook op woensdag gesloten. ,,Maar tijdens de lockdown ben ik mijn vrije tijd pas écht gaan waarderen. Anja en ik hebben nieuwe e-bikes gekocht en willen er samen lekker op uit trekken. Bovendien sport ik graag en gaan we een dag in de week op de kleinkinderen passen.”

KNIPTECHNIEKEN

In de ruim veertig jaar dat hij in het kappersvak zit, heeft Wouters wel het een en ander zien veranderen. Haardracht is immers behoorlijk aan mode onderhevig. ,,Om bij te blijven met de laatste kniptechnieken volgden we regelmatig cursussen. Maar ook anderszins is er wel wat gewijzigd. Vroeger zetten we tien permanentjes per dag en nu nog maar twee in de week.” 

OPVOLGER

Wouters heeft zijn pand verhuurd aan Amber Vlaminckx (23). De Boxtelse werkt sinds 2016 als topstylist bij Haartrend Van Hees in winkelcentrum Oosterhof en begint nu als zelfstandig ondernemer. ,,Ik ben nu zeven jaar actief in het kappersvak en klaar voor een nieuwe uitdaging.” Vlaminckx kijkt op de afgelopen jaren terug als een ‘goed leerproces’. ,,En ik zal me blijven ontwikkelen door diverse trainingen te volgen.” 

De kapperszaak heropent medio september onder een nieuwe naam: Haarstudio Ambiance. 

OP DE FOTO (1): Vanwege corona was ook kapper Ad Wouters twintig weken verplicht vrij. Dat leidde tot het inzicht dat er na 43 werken méér is in het leven. Hij sluit zijn haarstudio aan de Stationsstraat. (Foto: Bas van den Biggelaar).

OP DE FOTO (2): Amber Vlaminckx (23) gaat verder onder de naam Haarstudio Ambiance. (Foto: eigen collectie).  

Amber Vlaminckx (23) gaat verder onder de naam Haarstudio Ambiance. (Foto: eigen collectie).