Opfriscursus verkeerskennis voor ouderen

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Nieuws (c)

Veilig Verkeer Nederland biedt gratis opfriscursussen verkeerskennis aan voor oudere inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel, waaronder Gemonde. De bijeenkomsten zijn op donderdag 23 en 30 september van 09.30 tot 11.45 uur in Sint-Michielsgestel. In Berlicum vinden deze op 13 en 20 oktober van 13.30 tot 15.45 uur plaats. Deelnemers krijgen na aanmelding de exacte locatie door, een week voor hun cursus begint.

De bijeenkomsten voor oudere automobilisten worden gehouden omdat senioren kwetsbaarder zijn in het verkeer, vindt Veilig Verkeer Nederland. Ondanks dat de bestuurders op leeftijd al de nodige ervaring hebben. ,,Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger dan voor bijvoorbeeld een twintigjarigeā€¯, aldus een woordvoerder.

ANDERE REGELS

Het wordt bovendien steeds drukker in het verkeer en verandert er nog wel eens een regel. Tijdens de opfriscursus geeft een instructeur uitleg over oude en nieuwe verkeersvoorschriften, -situaties en -borden. Ook kunnen deelnemers zich aanmelden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. 

Veilig Verkeer Nederland houdt zich in de cursussen aan de coronarichtlijnen van het RIVM. De gemeente Sint-Michielsgestel heeft opdracht gegeven voor de lessen. De lokale werkgroep van Veilig Verkeer Nederland organiseert ze in samenwerking met lokale seniorenverenigingen.