Afbeelding
Foto: eigen collectie

Seniorenvervoer vanaf anderhalve euro per rit

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

De taxi van Seniorenvervoer Boxtel rijdt naar verwachting vanaf medio oktober rond. De werkgroep van coöperatie Ouderen in Regie heeft in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 een thuishaven voor de elektrische ‘ouderentaxi’ gevonden. Een ritje kost anderhalve euro bij aanschaf van een bonnenboekje.

Het gemeenschapshuis in de wijk Boxtel-Oost kwam als meest geschikte locatie uit de bus. Enerzijds vanwege de gunstige ligging, anderzijds omdat er camerabewaking is bij de parkeerplek. Bovendien kan de organisatie van het seniorenvervoer gebruik maken van een kantoorruimte. 

Intussen stromen ook de vrijwilligers toe: na een oproep meldden zich liefst 29 chauffeurs en vijf planners. ,,Het zijn allemaal prettige en gemotiveerde mensen die we gezien en gesproken hebben. Ik denk dat we in de toekomst over een sterke en fijne club van gemotiveerde vrijwilligers gaan beschikken”, schrijft de organisatie in haar nieuwsbrief.

Medio oktober verwacht Ouderen in Regie te kunnen starten met het seniorenvervoer. Voor die tijd moeten er nog veel zaken worden geregeld, zoals aanschaf van computers en telefoons, verzekeringen, werkplanningen enzovoort. 

De bestuurders krijgen bovendien nog instructies over de auto, een elektrisch aangedreven Kia e-Soul. Ook worden er nog rijvaardigheidstesten afgenomen. Wie dit op zich gaat nemen, is echter nog de vraag. Ouderen in Regie roept daarom ook vrijwilligers die instructies kunnen geven en rijvaardigheidstesten kunnen afnemen. Mensen die hier goede ideeën over hebben, zijn ook welkom. Melden kan via e-mail: tinekenuesiink@gmail.com of telefoonnummer 06-42 11 91 15.

BONNENBOEKJE

Gebruikers van de taxi kunnen een bonnenboekje aanschaffen voor vijftien euro. Daarmee mogen zij tien ritten binnen de gemeente Boxtel maken. Voor een losse rit betalen klanten twee euro. 

Het initiatief is bekostigd door verschillende fondsen, waaronder de Boxtelse stichting Sjef van de Laar die 17.500 euro beschikbaar stelde. De Rabobank legde tien mille bij. Daarnaast zijn sponsors altijd welkom, benadrukt medebedenker Kees de Waal. ,,We hebben al een bijdrage in natura gekregen van ontwerper Bas van den Biggelaar van Basman Creëert. Die maakt onze huisstijl.” Geïnteresseerden partijen kunnen zich voor sponsoring melden via kwaal@home.nl..

OP DE FOTO: Medio oktober moet de elektrische seniorentaxi in Boxtel gaan rijden. Het voertuig wordt gestald bij gemeenschapshuis De Rots in Boxtel-Oost. (Foto: eigen collectie).