Kas Beekmans ligt vooraan in deze groep rijders bij het uitkomen van de bocht. (Foto: Damon Teerink Photography).
Kas Beekmans ligt vooraan in deze groep rijders bij het uitkomen van de bocht. (Foto: Damon Teerink Photography). Foto: Damon Teerink Photography

Puike tweede race van racetalent Kas Beekmans

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De Boxtelse motorcoureur Kas Beekmans heeft de tweede Northern Talent Cup-race op zijn thuiscircuit in Assen met een goed resultaat afgesloten. Na een moeilijke eerste race met een elfde plaats, finishte de coureur in de tweede race als zesde, op slechts één seconde van de winnaar. Kas handhaaft daarmee zijn negende positie in het kampioenschap.

Een week na de voor hem teleurstellend verlopen races op de Red Bull Ring in Oostenrijk kwam Kas Beekmans opnieuw in actie. En even leek het weer een lastige dag te worden. In aanloop naar de twee wedstrijdraces, liepen de trainingen niet perfect. 

In de eerste vrije oefenrondes was Kas zelf niet helemaal fit en in de tweede training brak de ketting van zijn motor. De zeventienjarige coureur kon daardoor niet goed in zijn ritme komen. Tijdens de kwalificatieraces verbeterde de Boxtelaar zich echter waardoor hij als tiende de wedstrijd mocht starten.

AFSTELLING

Na afloop van de eerste omloop baalde Kas flink. De coureur belandde na de start in de tweede groep. De afstelling van zijn motor was niet perfect waardoor hij op de rechte stukken moeizaam bij kon blijven. Toch verloor hij weinig ten opzichte van zijn startpositie: Kas finishte als elfde.

De Boxtelse motorrijder wilde zich graag verbeteren in de tweede race. Dit gebeurde ook aanzienlijk. De jonge coureur had een goede start en reed na de eerste ronde al op een vijfde stek. Tijdens deze wedstrijdronde bleef er een kopgroep van twaalf rijders bij elkaar, onder hen Kas die daarin ook nog eens meereed om de voorste posities. Kas zijn plan was om in de slotfase aan te vallen, maar telkens als hij iemand passeerde, ging diegene er direct weer overheen. Uiteindelijk finishte Kas midden in de groep op plaats zes, binnen één seconde van de winnaar.

Er staan nog twee races voor de Northern Talent Cup op het programma. Deze laatste ronde van het seizoen 2021 wordt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus opnieuw verreden in Oostenrijk op de Red Bull Ring.

p Kas Beekmans ligt vooraan in deze groep rijders bij het uitkomen van de bocht. (Foto: Damon Teerink).