Houtbewerken is een van de vele activiteiten die Hobbycentrum Boxtel biedt. (Foto: Peter de Koning, september 2019).
Houtbewerken is een van de vele activiteiten die Hobbycentrum Boxtel biedt. (Foto: Peter de Koning, september 2019). Foto: Peter de Koning

Wethouder veilt werken van HobbyCentrum

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Onder leiding van veilingmeester Wim van der Zanden zamelt HobbyCentrum Boxtel (HCB) geld in voor mensen met een smalle beurs. Zaterdag 4 september tussen 14.00 en 15.00 uur gaan de spulletjes van vrijwilligers en cursisten in de verkoop aan de Baroniestraat 105. 

Meer dan honderd werken zullen worden aangeboden tijdens de veiling van HCB. Een houten replica van de auto die velen zullen herkennen als het voertuig van de schurk Cruella de Ville uit 101 Dalmatiërs, gemaakt door Boxtelaar Hans Meulendijks. Rustgevende schilderingen van vergezichten. Of juist abstracte kunstwerken. Leren tassen, glaskunst, creatieve schalen, houtwerk: het is zomaar een greep uit de catalogus.  

Het gaat allemaal onder de hamer van veilingmeester Van der Zanden, die als wethouder van de gemeente Boxtel de ouderenagenda  in zijn portefeuille heeft. 

VRIENDEN

De opbrengsten van de veiling komen geheel ten goede aan de spaarpot van de zogeheten Vrienden van HCB. Deze club steunt HCB met een jaarlijkse bijdrage van 25 euro zodat zij blijvend activiteiten voor de wat oudere doelgroep kan blijven organiseren. Met gelden uit de spaarpot, beheerd door de commissie van de Vrienden (Ans Cusiel, Els van Herpen, Marion van den Oetelaar en Rinze van der Veen) wordt ervoor gezorgd dat mensen met een smalle beurs deel kunnen nemen aan een van de activiteiten van HCB.

NIVEAU

Vanaf 13.00 uur kan het publiek op 4 september de gedoneerde werken bekijken in de grote zaal aan de Baroniestraat 105. De veilingmeester is op de hoogte van de minimumprijzen die geboden moeten worden. ,,De te veilen werken zijn echter van een dusdanig niveau dat wij verwachten dat de opbrengst vele malen hoger zal zijn”, vindt de organisatie.

Tegelijkertijd houdt de activiteitenvereniging een open dag. Dan kunnen bezoekers ook een lot á één euro voor de HCB-loterij. Deelnemers maken kans op gratis deelname aan een van de cursussen of zes weken een hobby naar keuze.

OP DE FOTO: Houtbewerken is een van de vele activiteiten die Hobbycentrum Boxtel biedt. (Foto: Peter de Koning, september 2019).