Boxtel maakt werk van melding Baanrots over ‘vermeende overlastgevende jongeren’

Algemeen Selissenwal (c) Nieuws (c)

Er komt een passende aanpak voor de ‘vermeende overlastgevende jongeren’ bij appartementencomplex de Baanrots (nabij gemeenschapshuis De Walnoot). Dat laat het college van B en W weten na vragen van Balans. 

De lokale coalitiepartij stelde vragen naar aanleiding van een brief die bewoners van de Baanrots stuurden naar de Boxtelse politiek. Zij ervaren aan beide kanten van het appartementengebouw overlast. Aan de zijde van de Prinses Amaliaschool hekelen bewoners het geluid van ballen tegen het hekwerk dat ‘s avonds wordt veroorzaakt door jeugd die daar aan het voetballen is. Maar ook vanwege auto’s die rondscheuren over de Baanderherenweg, rondslingerende  troep en ‘ballonnen die gebruikt zijn voor lachgas’ is de maat vol voor de omgeving. 

Balans vroeg of het college van B en W in gesprek wil gaan met de vereniging van eigenaren (vve) van het gebouw. Burgemeester en wethouders willen eerst dat de kwestie door de ambtenaren wordt opgepakt voordat zij ‘verder opschalen’. Zo komt er een gesprek met bewoners van de Baanrots, de jongerenwerker die actief is in de wijk en een coördinator jongerenwerk van de gemeente. Ook wordt er door het jeugdwerk, politie, boa’s en de leerplichtambtenaren gezamenlijk gewerkt aan oplossingen.