Tijdens Landart Diessen was vier jaar geleden dit ‘Hooidier/takkenbeest’ te zien van de Haagse kunstenaar Michael Hoedjes. De beelden van stro zijn langzaam opgegaan in de omgeving. (Foto: eigen collectie).
Tijdens Landart Diessen was vier jaar geleden dit ‘Hooidier/takkenbeest’ te zien van de Haagse kunstenaar Michael Hoedjes. De beelden van stro zijn langzaam opgegaan in de omgeving. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

KUNSTWANDELROUTE WINTELRE DUURT DRIE WEKEN

Twintig objecten in Landart Brabant

Van 28 augustus tot en met 19 september verzorgt stichting LandArtBrabant in opdracht van de gemeente Eersel een kunstwandelroute in Wintelre. De route van vijf kilometer is vrij toegankelijk en loopt langs het Grootmeer en Kleinmeer. De start is bij Hoeve de Nachtegaal aan Merenweg 1 in Wintelre. De route is met pijlen aangegeven en dus zelfstandig te lopen.

Twintig kunstenaars uit heel Nederland hebben speciaal voor deze tentoonstelling een kunstwerk gemaakt. Lia Stravens, initiator van LandArtBrabant, licht toe: ,,Het zijn unieke kunstwerken die nog nergens anders te zien waren.” De objecten zijn gemaakt van duurzame materialen en staan langs de route, in het bos en op het water. ,,Er wordt een verbinding gemaakt tussen de natuur waar je doorheen wandelt en de kunst.” Enkele werken blijven na afloop van de tentoonstelling staan en gaan langzaam in de natuur op. Bij de start is ook een expositie over biobased materialen. Groepen kunnen een rondleiding door een kunstenaar boeken. Meer informatie: www.landartbrabant.nl.

LandArtBrabant ontstond in januari 2020 als opvolger van LandArt Diessen. ,,Omdat we na tien succesvolle edities ook aanvragen kregen om dit evenement elders in Brabant te organiseren”, legt Stravens uit. Zoals de gemeente Eersel, die voor deze expositie het dorp Wintelre koos. De komende jaren wil Eersel onder het motto ‘Duurzaam verbinden' ook in andere dorpskernen kunstexposities organiseren.