Ook in Boxtel startte drie jaar geleden een initiatief om jong talent een podium te bieden: de eerste editie van Klassiek op de Dommel verregende en moest worden verplaatst naar Podium Boxtel. De tweejaarlijkse buitenoptredens vielen vorig jaar figuurlijk in het water door de coronapandemie. (Foto: Hans van Doorn, 2018)
Ook in Boxtel startte drie jaar geleden een initiatief om jong talent een podium te bieden: de eerste editie van Klassiek op de Dommel verregende en moest worden verplaatst naar Podium Boxtel. De tweejaarlijkse buitenoptredens vielen vorig jaar figuurlijk in het water door de coronapandemie. (Foto: Hans van Doorn, 2018) Foto: Hans van Doorn Fotografie

PIANOTALENTEN IN GULDENBERG HOTEL


Klassieke muziek op zomerfestival Helvoirt

Finalisten van diverse klassieke muziekconcoursen, zes jonge pianisten én een harpist, verzorgen van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus zomeravondconcerten in Helvoirt. De optredens beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in het Guldenberg Hotel, waar de talenten overdag deelnemen aan masterclasses.

Deelnemers aan het zomerfestival zijn finalisten van Guldenberg Klassiek (Helvoirt), Koffie bij de Piano (’s-Hertogenbosch), Ulvenhart Klassiek (Ulvenhout), Rivierenland Klassiek (Neerijnen), Marquette Classique (Heemskerk), Utopia Klassiek (Drunen) en Kanjers in de Leest (Waalwijk).

Voor de deelnemende jonge musici is het een festival om onder leiding van pianist en pedagoog Geoffrey Madge in een ontspannen omgeving te werken aan hun carrière. Voor bezoekers die het hele traject bijwonen is het een boeiende ervaring. Zij zien hoe de deelnemers in enkele dagen tijd vooruit gaan met als apotheose het slotconcert op zondag 29 augustus (aanvang 15.00 uur).

Overdag zijn er masterclasses en iedere avond is er om 20.00 uur een concert. Bovendien vindt donderdag 26 augustus een workshop concertpresentatie klassieke muziek plaats. Zaterdag 28 augustus is de vleugel vanaf 16.00 uur gereserveerd voor buitengewoon muzikaal begaafde kinderen. 

Het Guldenberg Hotel op het gelijknamige Helvoirtse landgoed ligt aan de rand van de Drunense Duinen. Het rustieke complex beschikt onder andere over een sfeervolle concertzaal. Daar wordt iedere tweede zondag van de maand een concert gegeven. Het is een van de weinige locaties waar ook in de zomer optredens plaatsvinden.

Meer informatie: www.podia-klassiek.nl.


t Ook in Boxtel startte drie jaar geleden een initiatief om jong talent een podium te bieden: de eerste editie van Klassiek op de Dommel verregende en moest worden verplaatst naar Podium Boxtel. De tweejaarlijkse buitenoptredens vielen vorig jaar figuurlijk in het water door de coronapandemie. (Foto: Hans van Doorn, 2018).