Jaarlijks wordt in augustus negen dagen op rij gebeden in aanloop naar het feest van Maria Tenhemelopneming. Dit jaar gebeurt dat niet zoals gebruikelijk in de Mariakapel aan de Heikant in Esch, maar in de kerk aan de Dorpsstraat. (Foto: Gerard Schalkx, 2011).
Jaarlijks wordt in augustus negen dagen op rij gebeden in aanloop naar het feest van Maria Tenhemelopneming. Dit jaar gebeurt dat niet zoals gebruikelijk in de Mariakapel aan de Heikant in Esch, maar in de kerk aan de Dorpsstraat. (Foto: Gerard Schalkx, 2011). Foto: Gerard Schalkx

Noveen: negen keer rozenhoedje bidden in Willibrorduskerk 


Maria Tenhemelopneming gaat in Esch nooit stilletjes voorbij. Al 25 jaar wordt in aanloop naar de katholieke feestdag op 15 augustus negen dagen op rij om 12.30 uur een rozenhoedje gebeden. De zogeheten noveen vindt deze week plaats in de Mariakapel die is ingericht in het torenportaal van de Sint-Willibrorduskerk. 

Vanwege de anderhalvemeterregel is de Mariakapel aan de Heikant op de grens van Esch en Boxtel, waar gelovigen traditioneel jaarlijks bijeen komen voor de gebedscylcus, te klein. Daarom wordt wederom uitgeweken naar het torenportaal van de Essche kerk. In de kerk is tevens voldoende ruimte om iedereen een zitplaats te bieden.

Zaterdag 14 augustus vindt om 18.30 uur een eucharistieviering plaats. Die vindt wel plaats bij het kapelletje aan de Heikant. Op de feestdag van Maria Tenhemelopneming zelf, zondag dus, wordt de noveen in de kerk afgesloten met koffie en koek.