Wandelaars tijdens de Kampinatocht in 2019 betreden het natuurgebied nabij het Verzetsmonument in de buurtschap Roond. (Foto: Peter de Koning, 2019).
Wandelaars tijdens de Kampinatocht in 2019 betreden het natuurgebied nabij het Verzetsmonument in de buurtschap Roond. (Foto: Peter de Koning, 2019). Foto: Peter de Koning

WSV DE KEISTAMPERS ZET VIER ROUTES UIT

Natuurpracht Kampina wandelend verkennen

Wandelsportvereniging De Keistampers uit Boxtel houdt zondag 29 augustus haar traditionele Kampinatocht. Er zijn verschillende routes uitgezet binnen nationaal landschap Het Groene Woud, met het natuurgebied op de grens van Boxtel en Oisterwijk als middelpunt. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Natuurmonumenten en Brabants Landschap hebben voor deze tocht verschillende van hun eigendommen opengesteld voor wandelaars. Daardoor kan WSV De Keistampers afwisselende en bijzondere routes uitzetten.

STARTPUNT BIJ JRL

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden. De tochten van twintig en dertig kilometer komen onder andere door het gebied dat toeristisch bekend staat onder de naam Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het is tevens mogelijk vijftien of zeven kilometer te lopen. 

Wie de langste afstand af wil leggen, dient tussen 08.00 en 10.00 uur te vertrekken. De middellange tochten starten tussen 08.00 en 12.00 uur en de kortste route tussen 09.00 en 12.00 uur. De startlocatie voor alle afstanden is het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd 3 in Boxtel.

De wandelaars van de zeven kilometer lange tocht worden met busjes naar de Kampina gebracht en na afloop ook weer teruggereden naar het startpunt. De organisatie waarschuwt wel dat er op sommige momenten een grotere aanloop kan zijn waardoor deelnemers even moeten wachten op het vervoer. De kortste route is namelijk het populairst bij gezinnen met kleine kinderen en mensen die geen lange afstanden meer kunnen wandelen. 

Zowel op de startlocatie als onderweg zijn er vanwege de coronamaatregelen geen versnaperingen verkrijgbaar.  

Deelname kost drie euro per deelnemer. Zowel kinderen als leden van wandelsportbonden betalen een euro minder. Voorinschrijven is mogelijk via het aanmeldingsformulier op www.dekeistampers.nl. Meer informatie is te verkrijgen via e-mail: dekeistampers@live.nl of telefoonnummer 06-16 21 17 03.