Boxtelaar Manfred Beckman Lapré en zijn vrouw Sylvia Beerens voor de blokhut en zelfgemaakte buitenkeuken van Blue Woods. (Foto’s: Bas van den Biggelaar).
Boxtelaar Manfred Beckman Lapré en zijn vrouw Sylvia Beerens voor de blokhut en zelfgemaakte buitenkeuken van Blue Woods. (Foto’s: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Manfred en Sylvia toveren camping De Mus’donck om tot Blue Woods

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Verbinden, ontdekken en écht contact. Met deze pijlers als missie openden Manfred Beckman Lapré en zijn vrouw Sylvia Beerens op 1 april de deuren van natuurcamping Blue Woods in Liempde. Met succes, want het enthousiasme spat zowel van de eigenaren als hun gasten. Sylvia: ,,Het duurde een paar maanden voor ik besefte dat deze plek - met twee hectare grond - van ons is. En nu denk ik: ‘Wauw, ik ben trots!’”

Tijdens het interview lopen campinggasten af en aan. ,,Misschien hebben we deze afspraak niet handig gepland. Rond deze tijd checken mensen in en uit”, lacht Sylvia (53), terwijl ze heen en weer loopt tussen de tafel en de receptiebalie. ,,Ik vind het belangrijk daar de tijd voor te nemen. Elke middag ben ik een aantal uren bezig met kennismaken en praten met onze gasten.”

De tijd nemen om echt in gesprek te gaan met mensen, precies dit is waar camping Blue Woods voor staat. ,,Twee jaar geleden overnachtten we per toeval op camping De Mus’donck met onze camper en vonden we deze plek meteen magisch. Toen bleek dat deze te koop stond, grapte ik tegen Sylvia dat ik wel interesse had”, vertelt Manfred.

HERGERBUIK

Manfred en Sylvia onderzochten hun mogelijkheden en waagden de sprong: ,,We zijn van het centrum van Eindhoven met een tuin ter grootte van een postzegel verhuisd naar deze prachtige, rustige plek”, vertelt Sylvia. ,,En we hebben keihard gewerkt alles op te knappen. We geloven heel erg in duurzaam en zelfvoorzienend. Zo hebben we alles wat er nog stond hergebruikt. De andere spullen komen van kringloopwinkel Vincentius.”

Maar het koppel gaat een stap verder. Manfred: ,,Ons doel is zo snel mogelijk circulair te zijn. We hebben al een moestuin met permacultuur. Zó ontworpen dat deze de veerkracht heeft van een natuurlijk ecosysteem. Ook hebben we fruitbomen geplant en maken we gebruik van een composttoilet.”

DIERENLIEFDE

Goed zorgen voor de aarde is heel belangrijk voor het echtpaar. Maar ook liefde voor dieren komt duidelijk naar voren bij het stel. Naast een hond en een kat hebben Sylvia en Manfred drie kippen en een haan ,,En er kwamen ook nog twee kippen aanlopen die niet meer weggingen. Iedereen vindt het hier fijn, denk ik”, grinnikt Manfred. 

Dit blijkt ook uit enthousiaste reacties van kampeerders. ,,Ik ben hier met mijn vriend één week geweest en check nu uit. Maar ik kom zeker terug”, vertelt campinggast Rosalie. ,,Ik resoneer met de sfeer en energie van deze plek. Ik voel me er thuis, veilig en relaxed. En wie had kunnen denken dat Brabant zo mooi is. Echt alles klopt aan deze plek.”

Manfred toont zich verrukt van deze woorden. ,,Dat de plek mooi is, wisten we al maar dat andere mensen onze sfeer en waarden zo snel zouden waarderen is geweldig. En daarin zit ook ons dilemma, want weinig campings zijn zoals Blue Woods. Dat betekent dat we veel aanvragen krijgen en voller zitten dan we willen. We hebben nu ongeveer 25 plekken, maar willen eigenlijk maar tien plaatsen.”

VERBINDING

De coronaperiode zorgt voor uitdagingen, want er komen veel aanvragen voor boekingen binnen en Manfred en Sylvia willen vasthouden aan hun missie. Daarin passen geen groepen en grote gezinnen. Sylvia: ,,Deze gezelschappen zijn op zichzelf gericht en dat is prima. Veel campings zijn daar ook op ingericht. Maar wij willen juist verbinding en saamhorigheid. Daarom kiezen wij voor individuen en kleinschaligheid.” 

Ruben verwoordt dit prachtig in het gastenboek: ‘Mijn week hier was een geschenk. Maak deze plek niet te groot, maar wel groots’. 

Groots dus. Dat leidt tot prachtige momenten die Manfred en Sylvia samen met de kampeerders beleven. Deze komen voort uit de potentie van de gasten. Sylvia: ,,Ik voel goed aan welke mensen bij elkaar passen, dus ik verbind en faciliteer de ruimte en materialen. Zo deden we onlangs een groepsmeditatie met een campinggast in onze shala, die door De Mus’Donck werd gebruikt als feesttent. Ook hebben Manfred en ik deze week een prachtige avond bij het kampvuur beleefd met een aantal gasten. Eén van hen is verhalenverteller en de ander maakt muziek. Afwisselend en aanvullend vulden zij de avond. Die was prachtig en vol mooie momenten van diep contact. En daarna ging iedereen op tijd en met een voldaan gevoel slapen. Op dat moment dacht ik: ‘Wauw, dit hebben wij in drie maanden voor elkaar gekregen.’”

OP DE FOTO (1): Boxtelaar Manfred Beckman Lapré en zijn vrouw Sylvia Beerens voor de blokhut en zelfgemaakte buitenkeuken van Blue Woods. (Foto’s: Bas van den Biggelaar).

OP DE FOTO (2): Campinggast Rosalie en haar vriend voelen zich helemaal happy op de natuurcamping aan de Gemondesestraat in Liempde. 

Campinggast Rosalie en haar vriend voelen zich helemaal happy op de natuurcamping aan de Gemondesestraat in Liempde.