Nick Verbruggen opent morgen, vrijdag 13 augustus zijn winkel Titan Games. Hij wil er onder andere spellenavonden gaan houden. (Foto: Jan Hermens).
Nick Verbruggen opent morgen, vrijdag 13 augustus zijn winkel Titan Games. Hij wil er onder andere spellenavonden gaan houden. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Bordspellenwinkel in Boxtels centrum opent vandaag de winkeldeuren

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Zijn assortiment omvat de grootste uit één afbeelding gevormde puzzel ter wereld. ,,Die telt 42.000 stukjes en meet 7,5 bij 1,5 meter”, weet Nick Verbruggen (29). De ondernemer uit Eerde opent vandaag, vrijdag 13 augustus, Titan Games aan de Boxtelse Kruisstraat.

Verbruggen: ,,Ik verkoop kaartspellen als Magic: the Gathering en Pokémon, diverse bordspellen en miniaturen. Dat zijn spellen waarbij de speler zelf bijgeleverde miniatuurkarakters in elkaar kan zetten of bijvoorbeeld beschilderen. Computergames behoren niet tot mijn collectie.”

Het complete aanbod van Titan Games is dus gericht op mensen die ervan houden samen met anderen te spelen. Die mogelijkheid biedt Verbruggen. ,,Ik plaats grote tafels in de winkel met voldoende ruimte voor liefhebbers om spellen te ervaren. Ik wil behalve verkopen ook beleving bieden.” Klassiekers als Kolonisten van Catan en Ticket to ride behoeven misschien niet zoveel uitleg, bij nieuwe creatieve vindingen van spelontwikkelaars kan een introductie wel handig zijn. Verbruggen geeft desgewenst advies. 

SPELAVONDEN

De ondernemer gaat vaste avonden op touw zetten voor mensen die dol zijn op kaartspelen, voor fans van miniaturen en voor ware bordspeltijgers. Daarmee hoopt hij behalve Boxtelaren ook spelfanaten vanuit de omliggende dorpen en de drie nabijgelegen steden te trekken. Verbruggen: ,,Ik ben al mijn hele leven met spellen bezig en was kind aan huis bij speciaalzaken in Uden en Eindhoven. Daar moest ik wel een stukje voor reizen, maar dat was geen enkel probleem.”

Beroepsmatig heeft hij geen achtergrond in de detailhandel. De winkel vormt voor Verbruggen een geheel nieuw avontuur. ,,Ik maak van mijn hobby mijn werk, zo kun je het zien.” De spellenwereld fascineert hem enorm en hij ziet een groeiende belangstelling voor de wereld van borden, kaarten en pionnen. ,,Coronajaar 2020 zorgde voor de renaissance van de bordspellen”, meent Verbruggen. ,,Mensen zaten thuis en er was weinig vertier. Dat heeft de interesse in gezelschapsspellen goed gedaan.”

De locatie aan de Kruisstraat, het pand waarin voorheen D-Reizen gevestigd was, vond hij min of meer per toeval. ,,Ik dacht eerst aan een zaak in Tilburg, Eindhoven of Den Bosch, maar daar is meer concurrentie. Vervolgens ben ik in de omgeving gaan rondkijken. Ik stuitte toevallig op dit pand en belde de makelaar.”

CENTRUM

De Eerdenaar is te spreken over het centrum van Boxtel. ,,De Markt ziet er mooi uit, de Rechterstraat ook. Het bevalt me hier. De weekmarkt op vrijdag wordt goed bezocht.”

Belangstellenden kunnen vandaag dus al een kijkje nemen in Titan Games. Verbruggen: ,,Ik wacht nog op een aantal artikelen, niet alles is binnen, maar dat geeft niet. Ik open de deuren gewoon.”

In het weekend van 1, 2 en 3 oktober wil de spellenkenner een echt openingsfeestje houden. ,,3 oktober word ik dertig. Dat valt mooi samen.”

OP DE FOTO: Nick Verbruggen is al zo ongeveer zijn hele leven een groot spellenliefhebber. Hij heeft vandaag voor het eerst zijn winkeldeuren aan de Kruisstraat geopend. De ondernemer hoopt met wekelijkse spelavonden liefhebbers uit Boxtel, maar ook uit omliggende plaatsen naar Titan Games te trekken. (Foto: Jan Hermens).