Samen met bedrijfsleider Devon Rutten (rechts) zijn de bezorgers aan het werk in het zeven weken geleden geopende distributiecentrum van DHL/Spierings. De bezorgers verdelen zelf de pakketjes over de rolcontainers en brengen deze vervolgens naar de klanten. (Foto's: Peter de Koning).
Samen met bedrijfsleider Devon Rutten (rechts) zijn de bezorgers aan het werk in het zeven weken geleden geopende distributiecentrum van DHL/Spierings. De bezorgers verdelen zelf de pakketjes over de rolcontainers en brengen deze vervolgens naar de klanten. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Bart met plezier aan de bak bij bezorgdienst aan de Kapelweg

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Amazon, Zalando en droneshop Yuneec: wekelijks bezorgt Bart Op ‘t Hoog (21) uit Boxtel honderden van deze pakketjes in en rond zijn woonplaats vanuit de nieuwe DHL-locatie aan de Kapelweg, gerund door Spierings Logistiek. ,,Ik twijfel nog over mijn vervolgstudie, ook omdat ik het erg naar mijn zin heb hier.”

Bart heeft al een mbo-diploma facility management op zak, maar heeft daar nog niets mee gedaan. Hij denkt na over een andere opleiding. ,,Maar ik weet echt nog niet wat ik wil”, zegt hij. ,,Ik heb hiervoor zes jaar bij Albert Heijn gewerkt. Ik vond het op een gegeven moment wel tijd voor iets nieuws. Een half jaar geleden kwam ik iets tegen van Spierings op Facebook. Toen ben ik een keer op proef meegereden, dat ging ging goed. Het kwam overigens goed uit dat Spierings al snel naar Boxtel zou verhuizen.”

FIJN

Oorspronkelijk stond de DHL-locatie in Vught. Dat Spierings Logistiek intussen in Boxtel een plekje heeft, is een verademing, weet eigenaar en oprichter Jo-An Spierings. ,,Het gebouw in Vught was niet erg groot en we zaten op een klein bedrijventerrein middenin een woonwijkje. Naast ons was bovendien een school. Daar moesten we wel eens onze auto’s parkeren. Het veroorzaakte natuurlijk veel klachten uit de buurt en van ouders. De mensen die hier aan de servicebalie komen, vertellen dat ze het alleen maar fijn vinden dat we hier zitten.”

Dat Spierings naar de Kapelweg verhuisde, leverde enkele bezwaren op uit de omgeving die te maken hadden met het uitzicht en het geluid tijdens het laden van de bestelwagens. ,,Maar voor de rest hebben we hier nog geen klachten ontvangen”, vertelt Spierings over haar bezorgdienst, die medio juni van start ging. 

Voorheen zat de Aldi in het pand. Nu vertrekken er dagelijks maximaal 35 bestelbusjes die eind van de middag terugkomen. Oftewel: in vergelijking met de super is het met de bezorgdienst een stuk rustiger aan de Kapelweg.

OP PAD

Het is een gezellige club mensen die er werkt, vertelt Bart. ,,Iedere ochtend beginnen we hier met zijn allen onze pakketjes te sorteren. Dat neemt zo’n drie uur in beslag. Daarna gaan we op pad.”

Zelf heeft de Boxtelse bezorger vaste wijken in zijn eigen woonplaats en doet hij af en toe Vught aan. ,,Leuk is dat ik na verloop van tijd wel wat vaste adresjes heb waar ik wekelijks drie of vier keer kom. Dat vinden de bewoners ook fijn, die zien telkens een vertrouwd gezicht. Naarmate ik er vaker kom, ga ik ook meer in gesprek met de mensen. Of ik ook bekenden tegenkom? Jazeker, dan ben ik soms wel eens vijf minuten later”, lacht Bart. 

BOOMING BUSINESS

Momenteel levert DHL dagelijks zo’n vijftig rolcontainers en zo’n vijftien bakken van een wat groter formaat zodat Spierings deze in de regio kan bezorgen. En het loopt al snel erg lekker aan de Kapelweg. Hoewel het met de vakantietijd wat rustiger is, gaan er normaliter vijfduizend pakketjes per dag doorheen. ,,En we groeien jaarlijks met 30 procent. Ik wil uiteindelijk doorstuiven naar zo’n 15.000 per dag”, vertelt eigenaar Spierings. ,,We hebben zo’n tachtig tot negentig mensen die hier werken, maar we zoeken nog zo’n dertig medewerkers meer op korte termijn.”

Booming business dus aan de Kapelweg. En dat levert voor jeugdige bezorgers ook nog eens een leuk zakcentje op. De vraag naar vakantiekrachten is dan ook ‘groter dan ooit’ bevestigde het UWV deze week dan ook tegenover verschillende nieuwsmedia. Prijzen vanaf dertien euro per uur voor 18-plussers zijn daarom niet uitzonderlijk. Wat Barts uurloon is, wil hij uiteraard niet in de krant. Maar in ieder geval wel een aantal euro’s boven het minimumloon. ,,Voor mijn leeftijd best goed”, grijnst hij.

OP DE FOTO’S: De bezorgers verdelen zelf de pakketjes over de rolcontainers, laden deze in op het parkeerterrein van de voormalige Aldi en brengen deze vervolgens naar de klanten. Jo-An Spierings (derde foto, links) verwacht jaarlijks 30 procent groei. (Foto’s: Peter de Koning). 

In een klein uur tijd laden de bezorgers hun pakketjes op volgorde van aflevering in hun bestelbusje. Binnen een uur is het parkeerterrein van de voormalige Aldi-supermarkt aan de Kapelweg weer verlaten en is iedereen op pad.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bezorger Bart Op 't Hoog heeft het prima naar zijn zin in het bedrijf van Jo-An Spierings.
Afbeelding