Mensen die hetzelfde boek hebben gelezen, bespreken dit in hun leesclub. (Foto: eigen collectie).
Mensen die hetzelfde boek hebben gelezen, bespreken dit in hun leesclub. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

Boxtelse leesclubs hebben ruimte voor belangstellenden

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Boeken lezen die je bijblijven, waarover je inspirerende gesprekken voert en zo nieuwe mensen ontmoet. Dat is de gedachte achter twee Boxtelse leesclubs van de landelijke stichting Senia. Zowel in de leesclub Geschiedenis als Filosofie is plaats vrij voor geïnteresseerde lezers.

Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluistergroepen. Verspreid over het hele land delen leden in zo’n 1400 clubs hun interesse voor onder meer literatuur, geschiedenis, filosofie, kunst en muziek. De leesclub Boxtel G1 (geschiedenis) komt eenmaal per twee à drie maanden op woensdag- of vrijdagochtend bij elkaar. Het eerste boek dat wordt besproken is De Kruisvaarders van Dan Jones. Belangstellenden die mee willen doen kunnen contact opnemen met Gerrit van den Bosch, e-mail g.v.d.bosch@planet.nl.

De leesgroep Boxtel FIBO2 (filosofie) komt eens in de twee maanden op een vrijdagochtend bijeen, roulerend bij de deelnemers thuis. Datums worden in onderling overleg gekozen. Deze leesclub leest onder andere ‘Hek. De ethiek en de grens tussen boerenland’ van Martin Drenthen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij de contactpersoon E. Verstraete, e-mail: everstraete@ziggo.nl of telefoonnummer (0411) 67 42 13.

De leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Kijk op www.senia.nl voor meer informatie.

OP DE FOTO: Mensen die hetzelfde boek hebben gelezen, bespreken dit in hun leesclub. (Foto: eigen collectie).