...FRANS KAPTEIJNS...         (Foto: Marc Cleutjens, 2016)
...FRANS KAPTEIJNS... (Foto: Marc Cleutjens, 2016) Foto: Marc Cleutjens

Kampinawandeling in nachtelijke uurtjes

Algemeen Milieu & Duurzaamheid (c) Nieuws (c)

De Kampina is na zonsondergang verboden terrein. Maar niet voor de mensen die een luxe overnachting in een cottage boeken en met boswachter Frans Kapteijns op pad gaan. Het arrangement wordt vrijdag 17 september aangeboden door Natuurmonumenten en kost 549 euro. Leden van de vereniging krijgen korting.

Er is plek voor zestien mensen en deze week waren er nog vijf plekken beschikbaar. Deelnemers verzamelen vrijdagavond 17 september bij horecabedrijf Groot Speijk aan de Van Tienhovenlaan 4 in Oisterwijk. Daar vertelt boswachter Kapteijns onder het genot van koffie, thee en wat lekkers over het natuurgebied. Na zijn lezing vertrekt de groep naar Kampinastaete, waar in een tweepersoons cottage wordt overnacht. Maar eerst wacht een nachtelijke verkenningstocht door de natuur. 

‘s Ochtends worden na een ontbijt opnieuw de wandelschoenen aangetrokken en voert Kapteijns zijn gasten langs diverse verborgen plekken van de Kampina. Afsluitend wordt een picknick verzorgd door de uitbaters van Groot Speijck.

KAMPINASTAETE

Vakantiepark Kampinastaete ligt aan de Scheibaan in de Oisterwijkse bossen en is omringd door mooie vennen en aan de rand van het uitgestrekte natuurgebied de Kampina. 

Meer informatie over deze activiteit is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten. Dat is bereikbaar via e-mail bcoisterwijk@natuurmonumenten.nl of telefoonnummer (013) 591 50 00.

OP DE FOTO: Boswachter Frans Kapteijns (Foto: Marc Cleutjes, 2016).