Vanuit het hele land komen bierbrouwers op de tweede zondag van september naar Boxtel om het publiek kennis te laten maken met hun lekkerste speciaalbieren en pilsners. (Foto: Peter de Koning, 2019).
Vanuit het hele land komen bierbrouwers op de tweede zondag van september naar Boxtel om het publiek kennis te laten maken met hun lekkerste speciaalbieren en pilsners. (Foto: Peter de Koning, 2019). Foto: Peter de Koning

Geen Biereloth in september

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Wel, niet, misschien dan toch? Nee, helaas: de jaarlijkse proeverij Biereloth zal ook in 2021 niet plaatsvinden. Het speciaalbierfestijn in de Rozemarijnstraat op de tweede zondag van september verwacht meer dan 750 bezoekers. En dat legt te veel beperkingen op.

De Bierkamer, de vereniging die het evenement al 25 keer organiseerde, schuift Biereloth door naar 11 september volgend jaar. Dan hoopt de club, die thuis is in café Becoloth, weer tientallen bierbrouwers met de meest bijzondere soorten gerstenat naar van Boxtel te lokken. De proeverij trok in voorgaande edities naar schatting duizend bezoekers. 

Vanaf zaterdag 14 augustus mogen vanwege de coranabeperking alleen nog kleinschalige evenementen tot 750 bezoekers worden gehouden met uitgifte en controle van toegangsbewijzen. Daarnaast moet het maximum aantal mensen in de gaten worden gehouden. ,,Dergelijke maatregelen doen te veel afbreuk aan het karakter van het festival”, aldus de organisatoren.

Ook vorig jaar moest het bierfestival van de evenementenkalender worden geschrapt vanwege het coronavirus. Toen werd gehoopt om het evenement dit jaar te kunnen organiseren. De Bierbanjerij, een proeverij in de vorm van een kroegentocht, heeft De Bierkamer al twee keer noodgedwongen online moeten organiseren. 

Wie weet leidt het uitstel wel tot extra heerlijke edities in 2022. Tot dan blijft het bier koud staan...

OP DE FOTO: Vanuit het hele land komen bierbrouwers op de tweede zondag van september naar Boxtel om het publiek kennis te laten maken met hun lekkerste speciaalbieren en pilsners. Maar net als vorig jaar is ook in 2021 het evenement van de kalender geschrapt. (Foto: Peter de Koning, 2019).