Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Alleen onkruid groeit in Boxtel ‘tot aan de hemel’

Algemeen Milieu & Duurzaamheid (c) Nieuws (c)

Nee, het ziet er in de openbare ruimte niet zo netjes uit als Boxtel graag zou willen. Maar de gemeente kan er momenteel niet meer aan doen. Aannemers voor groenonderhoud en onkruidbestrijding hebben te maken met vakanties en een krappe arbeidsmarkt.

Onvoldoende mankracht is niet het enige probleem waarmee de groenvoorziening kampt. De financiële middelen van de gemeente Boxtel beperkt, meldt zij via haar website. Het onkruid tiert welig door de afwisseling van zon met regen. Het regent momenteel klachten over de onkruid op straten en trottoirs en in plantsoenen. 

Het blijkt een te grote klus om het overdadige begroeiing aan te pakken. Daarom worden prioriteiten gesteld. Alleen plekken onveilige situaties ontstaan en daar weer de meeste hinder optreedt, worden voorlopig aangepakt. Het andere werk blijft liggen. Bovendien is er zojuist een borstelronde afgerond: de komende weken wordt er alleen geveegd in de winkelcentra en op de Markt. In september gaat een tweede ronde in de gehele gemeente van start.

De gemeente roept inwoners op om ook zelf onkruidbestrijding op te pakken. Tijdens de werkzaamheden blijft de groenvoorziening uit de buurt van gevels, voortuinen, paaltjes en geparkeerde auto’s om schade te voorkomen. Boxtel hoopt dat bewoners dat soort strookjes zelf schoon te maken, zónder daarbij chemische middelen te gebruiken. (Foto: Peter de Koning).