Afbeelding

Vanaf 16 augustus vaccinatie zonder afspraak in De Braken

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Een afspraak maken voor een eerste vaccinatie in de Boxtelse sporthal De Braken is vanaf maandag 16 augustus niet meer nodig. Dit geldt voor alle inwoners uit de regio waar de GGD Hart voor Brabant actief is, onder hen dus de Boxtelaren.

Met het besluit wil de regionale afdeling van de GGD het prikken laagdrempeliger maken. Tijdstippen die worden voorgesteld, komen niet altijd bij iedereen uit. Bovendien blijkt het online een afspraak maken voor veel mensen een barrière. Inwoners die al een afspraak hebben gemaakt, kunnen geen gebruik maken van de nieuwe werkwijze van de GGD. 

Het nieuwe prikregime geldt voor iedereen vanaf twaalf jaar en op alle acht de locaties van de GGD Hart voor Brabant, dus ook die in Boxtel. De arts bepaalt welk vaccin iemand krijgt toegediend. Daarnaast is er een beperkte voorraad per dag beschikbaar voor deze groep: op is op. Nadat de eerste spuit is gezet, wordt ter plekke een tweede afspraak gemaakt. 

Tot en met zondag 5 september kan iedereen dagelijks tussen 10.00 en 15.00 uur in De Braken terecht voor een prik. Alleen op zaterdag 28 en zondag 29 augustus is er geen vrije inloop. Bezoekers krijgen uitsluitend BioNTech/Pfizer of Moderna toegediend, oftewel een van de zogeheten mRNA-vaccins. Gezondheidsverklaringen kunnen ter plekke worden ingevuld. De GGD benadrukt nogmaals dat bezoekers hun ID-kaart of paspoort mee moeten nemen.