Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel's Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrumenten te leren bespelen. (Foto: eigen collectie).
Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel's Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrumenten te leren bespelen. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

Als kind muziekles gemist? Het kan nóg...

Muziek

Met het nieuwe projectorkest Laatbloeiers richt Boxtel’s Harmonie zich op volwassenen. En dan vooral mensen zonder muzikale voorkennis die spijt hebben dat zij nooit een blaasinstrument hebben leren bespelen. Wie in een ver verleden al eens muziekles had, kan ook aansluiten bij de repetities die op 21 september starten in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4.

Onder leiding van musicus Peter Spierings uit Schijndel wordt om de week op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur gerepeteerd. Noten leren lezen én spelen op een dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, bariton of hoorn gaan er hand in hand. De muziekvereniging stelt de instrumenten en de zaal beschikbaar. 

EEN JAAR LANG LES

Deelnemers betalen vijftien euro per repetitie en dienen eenmalig een lesboek (circa twee tientjes) aan te schaffen. Laatbloeiers gaat daadwerkelijk van start als zich minimaal tien volwassenen melden om mee te doen. Met uitzondering van de schoolvakanties wordt een jaar lang gerepeteerd in de even weken. Daarna kunnen de muzikanten in spe bepalen of zij lid willen worden van de harmonie en daar kiezen voor een privé-opleiding.

Mensen die interesse hebben om mee te doen, kunnen zich aanmelden via e-mail: info@boxtelsharmonie.nl.

INSTRUMENTENMARKT

Dinsdag 14 september vindt in het Muziekhuis van 10.00 tot 11.30 uur een instrumentenmarkt plaats. Daar krijgen belangstellenden die zich hebben aangemeld informatie over de verschillende ‘toeters’ waaruit zij hun keuze kunnen maken. En uiteraard kunnen ze die ter plekke ook uitproberen.

OP DE FOTO: Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel’s Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrumenten te leren bespelen. (Foto: eigen collectie).