Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

What's Up Jelle & Tibbe


De Liempdse kermis trok de afgelopen dagen niet alleen maar bezoekers uit het eigen dorp. Ook Boxtelaren wisten het evenement goed te vinden. Het is vakantie, dus trekken gezinnen er met hun kinderen op uit om de attracties en speelkramen uit te proberen. Zo ook de elfjarige tweeling Jelle en Tibbe van Esch. De twee broers kwamen speciaal voor de kermis op de fiets vanuit Boxtel naar Liempde.

Helemaal op de fiets naar Liempde voor de kermis, was dat niet ver? ,,Nee hoor, we hebben er twintig minuten over gedaan. En we zijn nog helemaal niet moe", zegt Jelle, terwijl zijn tweelingbroer over het kermisterrein tuurt.

Waarom wilden jullie zo graag hier naartoe? In Boxtel is het binnenkort toch ook kermis? ,,Dat klopt, maar net in die week gaan we op vakantie", vertelt Tibbe. ,,Ja, en we wilden toch nog wel heel graag naar de kermis, dus mochten we met mama naar Liempde, want we zijn toch vrij", vult Jelle zijn broer aan.

Dat klink logisch. Komen jullie nog voor iets speciaals? ,,Ik wil straks het muntjesapparaat uitproberen. Ik vind het altijd zo leuk hoe de muntjes vallen en je dan kunt sparen voor prijzen. Vorige keer had ik een laserpen", aldus Tibbe. Jelle komt juist voor de attracties: ,,En dan niet de slome hoor! Ik wil in die ronddraaiende bank en de botsauto's."

Ik zie dat je al een prijs hebt gewonnen. Waar heb je die koalaknuffel vandaan? Jelle: ,,Van de grijpertjes. Daar hebben we wat centjes in gedaan, maar ik wist niet zo goed hoe het werkte, dus heeft mama het voorgedaan. Bij de tweede keer had ze de knuffel al te pakken." Tibbe: ,,We hebben het ook geprobeerd bij de avocadoknuffels, maar die waren moeilijker te grijpen."

Gaan jullie nog meer leuke dingen doen in de vakantie? ,,We gaan nog een weekje naar Zeeland, als het dus kermis in Boxtel is", zegt Jelle. Tibbe: ,,Daar gaan we zwemmen in de zee en bodyboarden."

u Tibbe (links) en Jelle van Esch op de Liempdse kermis bij de grijpautomaten. Een koalaknuffel hebben ze al te pakken, maar de avocado bleek te glad voor de grijparm. (Foto: Rens van den Elsen).