Verkeersregels Rechterstraat zijn onduidelijk

Het nieuwe Binnendommeltje in de Rechterstraat is een enorme nieuwe aanwinst in Boxtel, voor jong en oud. Maar de nieuwe verkeersborden (regels) eromheen zijn voor ieder een enorm probleem zeker voor een buitenstaander die niet bekend is in en om Boxtel. 

Voorbeeld: een vrachtwagen brengt eerst spullen naar de Burgakker en wil vervolgens verder naar de Markt maar eind van de Konijnshoolsedreef staat er een bord voor vrachtwagens verplichte rijrichting rechtsaf (terwijl de Markt richting linksaf is). Dus de bestuurder moet terug naar af en dan mag deze naar de Markt. Maar in het weekend na vrijdagmiddag 15.00 uur heeft niet hij maar hebben ook personenauto's een probleem.

Want op het eind van de Fellenoord staat een bord dat je verplicht bent om links af te slaan, maar na die 15.00 uur staat daar een stukje verder een hekwerk met daarop het alom bekende verbodsbord 'voor alle verkeer behalve fietsen/bromfietsen'. Ben je dan voornemens dit te negeren en rij je door naar de Markt wordt het probleem groter: de weg is versperd met drie paaltjes, een soort pionnen.

Jammer, dan maar draaien maar dan komt het laatste definitieve probleem: dat mag niet. Je mag niet terug, want het is eenrichtingsverkeer aangegeven middels een verbodsbord RVV F05, volgens de geleerden.

Wat er bij calamiliteiten gebeurt is voor mij geheel onbegrijpelijk, gezien deze beperkingen. Zou het in de toekomst dé oplossing zijn om een kano mee te nemen?


        MARTIN VAN TILLAART