Jaarlijks wordt in augustus negen dagen op rij gebeden in aanloop naar het feest van Maria Tenhemelopneming. Vanaf maandag 7 augustus kunnen gelovigen dagelijks om 12.30 uur aansluiten bij de gebedsdienst in de Mariakapel aan de Heikant in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2011).
Jaarlijks wordt in augustus negen dagen op rij gebeden in aanloop naar het feest van Maria Tenhemelopneming. Vanaf maandag 7 augustus kunnen gelovigen dagelijks om 12.30 uur aansluiten bij de gebedsdienst in de Mariakapel aan de Heikant in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2011). Foto: Gerard Schalkx

NOVEEN WEER NIET IN MARIAKAPEL HEIKANT

Noveen: rozenhoedje bidden in Essche kerk 

Maria Tenhemelopneming gaat in Esch nooit stilletjes voorbij. Al 25 jaar wordt in aanloop naar de katholieke feestdag op 15 augustus negen dagen op rij een rozenhoedje gebeden. De gebedscyclus, ook wel noveen genoemd, start zaterdag 7 augustus. Maar ook dit jaar niet op de vertrouwde locatie.

Vanwege de anderhalvemeterregel is de Mariakapel aan de Heikant op de grens van Esch en Boxtel, waar gelovigen jaarlijks bijeen komen om de noveen te bidden, te klein. Daarom wordt wederom uitgeweken naar het torenportaal van de Sint-Willibrorduskerk. Daar werd negen jaar geleden een nieuwe Mariakapel ingezegend. In de kerk is tevens voldoende ruimte om iedereen een zitplaats te bieden.

Tot en met zondag 15 augustus wordt er elke dag om 12.30 uur een rozenhoedje gebeden. Tijdens het bidden zijn de glazen deuren gesloten, maar de kerkdeur is open. 

MIS

Als de regels het dan wel toelaten, wordt zaterdag 14 augustus om 18.30 uur een mis opgedragen bij het kapelletje aan de Heikant. Op de feestdag van Maria Tenhemelopneming zelf wordt de noveen afgesloten met koffie en koek.


p De deuren van de Mariakapel aan de Heikant in Esch blijven ook dit jaar dicht. Het rozenhoedjes bidden vindt plaats in de Sint-Willibrorduskerk. (Foto: Gerard Schalkx, 2011).