Als hij zich heeft ingewerkt wil hij zich in deze krant graag nader voorstellen, zo meldde Jeroen Pijnenburg deze week. (Foto: Marc Cleutjens, 2016).
Als hij zich heeft ingewerkt wil hij zich in deze krant graag nader voorstellen, zo meldde Jeroen Pijnenburg deze week. (Foto: Marc Cleutjens, 2016). Foto: Marc Cleutjens

Pijnenburg is Boxtels nieuwe cultuurambtenaar

Algemeen MijnGemeenteDichtbij Nieuws (c)

Jeroen Pijnenburg (55) is deze week aan de slag gegaan als de nieuwe beleidsmedewerker voor cultuur en maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente Boxtel. Hij volgt Caren Julien op die eerder dit jaar ambtenarenorganisatie MijnGemeenteDichtbij verliet.  

De in Boxtel geboren en getogen Pijnenburg is voor velen geen onbekende. Jarenlang was hij opbouwwerker voor Delta, de voorloper van welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Ook stond hij aan de wieg van de Bazaar in wandelpark Molenwijk, legde hij het fundament voor de Voedselbank en was hij nauw betrokken bij de realisering van een nieuw jongerencentrum. Als zelfstandig ondernemer was Pijnenburg sinds 2007 met zijn Buro Cement verantwoordelijk voor het opbouw-, jongeren- en seniorenwerk in grote delen van Eindhoven. Hij stuurde daarbij enkele tientallen zzp’ers aan. 

In de Lichtstad lanceerde hij vijf jaar geleden ook Buurtpost. Pijnenburg bedacht dat het mogelijk moet zijn om mensen met een klein inkomen of in een sociaal isolement via Buurtpost weer een kans te bieden. ,,Ze kunnen een centje bijverdienen door postpakketten aan te nemen en te verspreiden in de eigen straat en bovendien wat vaker onder de mensen komen en zo meer sociale contacten opbouwen”, legde Pijnenburg in 2016 in deze krant uit. Met zijn idee won hij de tweede prijs in de strijd om de Ignite-award en daarmee een startkapitaal van 50.000 euro. Ook in Boxtel werd Buurtpost in 2019 opgezet. 

OP DE FOTO: Als hij zich heeft ingewerkt wil hij zich in deze krant graag nader voorstellen, zo meldde Jeroen Pijnenburg deze week. (Foto: Marc Cleutjens, 2016).