Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

Just Fair schenkt 5.000 euro aan Stichting Leergeld

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Stichting Wereldwinkel/Just Fair heft zich eind dit jaar op en is daarom bezig haar resterende gelden een andere bestemming te geven. Een deel van deze centen wil het bestuur besteden aan armoedebestrijding. Daarom heeft stichting Leergeld Boxtel deze week een schenking van 5.000 euro ontvangen.

Vorig jaar besloot het bestuur van de Just Fair-winkel in de bibliotheek om te stoppen. Die maakte begin 2019 nog een doorstart nadat de Wereldwinkel in de Rechterstraat in 2018 de deuren sloot. ,,In de ruim 25 jaar dat we bestaan, hebben de vele vrijwilligers meegeholpen aan de inkomsten van de stichting Wereldwinkel/Just Fair. Voor we de organisatie definitief opheffen, hebben we aan hen gevraagd waar het overgebleven geld naar toe zou moeten. Het was snel duidelijk dat het in elk geval in de lokale gemeenschap terecht moest komen”, leggen voorzitter Frank Geurtz en bestuurslid Els Bos uit. 

ONTWIKKELEN

De (oud)vrijwilligers gaven aan dat zij graag armoede in Boxtel willen tegengaan en zodoende werd ook stichting Leergeld genoemd. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen uit arme gezinnen ook kunnen sporten of muziekles kunnen volgen. Daarnaast lopen er verschillende projecten, onder meer een waarbij de stichting in samenwerking met de Vincentiusvereniging voor een fiets zorgt. 

,,De schenking aan stichting Leergeld wordt zeer gewaardeerd. We kunnen deze bijdrage goed gebruiken om kinderen extra te ondersteunen, bovenop het huidige maximum van 250 euro per kind per jaar”, geeft voorzitter Arjen Witteveen aan. Hij vervolgt: ,,Onze bemiddelaars komen bij veel gezinnen en zien soms kinderen die ergens talent voor hebben, maar dit niet kunnen ontwikkelen omdat er simpelweg geen geld voor is. Met deze schenking kunnen we hen dus een extra steuntje in de rug bieden.”

Geurtz en Bos benadrukken dat stichting Wereldwinkel/Just Fair de komende maanden nog meer lokale organisaties gaat benaderen om het geld uit de kas te verdelen. ,,Dat willen we overigens wel zo doen, dat het niet ten koste gaat van de reguliere subsidies”, aldus Geurtz.

OP DE FOTO: Arjen Witteveen (links) van stichting Leergeld Boxtel neemt de cheque in ontvangst van Els Bos en Frank Geurtz van stichting Wereldwinkel/Just Fair. Op de achtergrond is het Baanderherencollege te zien. ,,Een locatie waar ook kinderen zitten die gebruikmaken van stichting Leergeld”, aldus Witteveen. (Foto: Rens van den Elsen).