Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Leden Defence Center Boxtel trainen door in de vakantie

Algemeen Boxtel Oost (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Mensen die maandagavond door het Oosterpark aan de Hendrik Verheeslaan in Boxtel-Oost wandelden, zullen ongetwijfeld wat raar hebben opgekeken. Er werd flink gebokst door een gemêleerde groep sporters van Defence Center Boxtel. De sportschool kiest ervoor om geen vakantiestop te houden, maar gewoon door te gaan met trainen.

Medeoprichter Nabil Loubann geeft aan dat hij de goede ‘drive’ vast wil houden in de club en dat hij er daarvoor heeft gekozen om in de vakantie door te gaan. ,,Tijdens de coronalockdowns hebben veel mensen niet veel kunnen doen en zijn ze weinig buiten geweest. We bieden hen daarom de kans om gewoon twee keer in de week te blijven sporten. We kunnen in deze zomerperiode helaas niet in de kleine gymzaal van de Wilgenbroek terecht, daarom doen we nu in het park onze oefeningen. Dat heeft meteen dubbel effect, want gezonde buitenlucht en veel beweging zorgen voor een sterke geest”, legt Loubann uit.

De Boxtelse sportclub is relatief nieuw, maar de trainers hebben al jaren ervaring. Loubann is zelf al twintig jaar actief in de (thai)bokssport. Hij heeft wedstrijden in binnen- en buitenland gespeeld. Medeoprichter Atmane Qoubbane heeft een zwarte band in taekwon-do en heeft net zoals Loubann veel (inter)nationale wedstrijden op zijn naam staan. Samen geven ze een allround-training van de drie sporten boksen, thaiboksen en taekwon-do. Die is volgens hen voor jong en oud aansprekend.

TIKTOK

De jonge club maakt veel gebruik van social media. Elke les wordt gefotografeerd en gefilmd, waardoor de sporters nog meer hun best doen als de cameraman voorbij komt. ,,We plaatsen een montage van de filmpjes op TikTok”, aldus Qoubbane. Daarmee laat hij de jongste generatie zien dat boksen niet alleen iets is voor oude mannen, maar voor iedereen.

OP DE FOTO’S: Trainer Nabil Loubann van Defence Center Boxtel geeft deze zomer samen met Atmane Qoubbane wekelijks les in de buitenlucht aan jong en oud. (Foto: Atmane Qoubbane).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding