SAMSUNG
SAMSUNG

Grote vechtpartij op Liempdse kermis, attracties eerder dicht

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

*UPDATE* Een grote vechtpartij gisteravond op de Liempdse kermis heeft burgemeester Ronald van Meygaarden ertoe bewogen om de attracties vandaag en morgen al om 22.00 uur te sluiten. Ook is er meer politie op de been. Er is een 14-jarige jongen aangehouden. Volgens uitbater Youri Berkelmans van café ‘t Huukske is het al enkele dagen raak op diverse plekken op de twee kermisterreinen. ,,Het leek wel een oorlogsfilm.”

Op de eerste kermisavond werden er al enkele klappen uitgedeeld ter hoogte van de oliebollenkraam op het Raadhuisplein en ook zondagavond was het raak bij de botsauto’s op evenemententerrein D’n Tip. Maar maandagavond sloeg de vlam pas echt in de pan. Wederom op het Raadhuisplein raakte een grote groep jongeren slaags. ,,Het ging echt gruwelijk tekeer, er werden zelfs mensen geschopt die al op de grond lagen. Ik heb zelf ook een wat tikken gekregen toen ik een paar jongens uit elkaar wilde halen. Er liepen veel mensen rond met een bebloed gezicht. Waarom moet dit zo?”, vraagt Berkelmans zich hardop af.

De jonge uitbater heeft nog buikpijn van de vechtpartij van gisteravond. Hij baalt dan ook ontzettend van de incidenten, maar denkt wel te weten waar het aan ligt: ,,We zijn een echte dorpskermis, waar veel lokale mensen op af komen. Maar nu komt er al een aantal dagen een bepaalde groep uit Boxtel naar hier om te kwallen en mensen uit te dagen. Tot de knokpartij was de sfeer hier goed, gemoedelijk. Maar als er zich dan ineens tien man tegen een persoon keren, dan staan mensen op om te helpen.” 

WEINIG MANKRACHT

Volgens Berkelmans heeft de politie aangegeven dat er te weinig mankracht is om snel in te kunnen grijpen. ,,De agenten waren er pas na een kwartier. In die tijd kan er veel gebeuren”, aldus de uitbater. De politie heeft een 14-jarige jongen opgepakt vanwege ‘het verstoren van de openbare orde’. ,,Vanavond zullen agenten ook extra toezien op opstootjes”, aldus een woordvoerder van de politie.

Burgemeester Van Meygaarden bracht vanmiddag namens de gemeente Boxtel in een verklaring naar buiten dat de vechtpartijen aanleiding zijn om de attracties vanavond en woensdagavond om 22.00 uur in plaats van middernacht te sluiten. ,,Ondanks dat iedereen hard werkt om van de Liempdse kermis een succes te maken, betreuren wij de diverse incidenten die er hebben plaatsgevonden”, aldus de burgemeester.  

Berkelmans is blij dat de horeca nog wel tot twaalf uur ‘s nachts open mag blijven, maar vindt het jammer dat een verder goed verlopen kermis nu toch een nare smaak heeft gekregen. ,,De Liempdse kermis krijgt zo een slechte naam en dat ligt écht niet aan ons.”