John Verhoeven, Jan Schellekens en Herman van der Kamp (vlnr) van de Voedselbank Boxtel zijn blij met fleurige schenking van Groencentrum Boxtel.
John Verhoeven, Jan Schellekens en Herman van der Kamp (vlnr) van de Voedselbank Boxtel zijn blij met fleurige schenking van Groencentrum Boxtel. Foto: Rens van den Elsen

Voedselbank deelt zomerbloeiers Groencentrum uit

Algemeen Nieuws (c)

Een keer geen etenswaren, maar plantjes voor in de tuin. Cliënten van de Voedselbank Boxtel mogen deze week, naast hun wekelijkse pakket, ook iets groens meenemen. 

Nick van Rooij van Groencentrum Boxtel aan de Geelderseweg schonk dinsdagochtend ruim 1.500 tuinplantjes aan de Voedselbank. ,,In de zomervakantie zijn we altijd een paar weken dicht, dit zomergoed was nog niet verkocht en weggooien vind ik zonde”, legt Van Rooij uit. Hij vervolgt: ,,Kim van Zandbeek van welzijnsorganisatie ContourdeTwern wees mij op de mogelijkheid om de planten te doneren aan de Voedselbank. Een mooi initiatief en ik vind het fijn dat ik er andere mensen blij mee kan maken.” 

Vrijwilligers Herman van der Kamp, John Verhoeven en Jan Schellekens van de Voedselbank hielpen de ondernemer dinsdag mee uitladen. Het zomergoed kan volgens Van Rooij nog prima een aantal maanden mee in de tuin of op het balkon. De plantjes werden deze week dan nog ook snel uitgedeeld. Van der Kamp: ,,We zijn hier erg blij mee. Onze cliënten gaan dit zeker leuk vinden. Ze mogen zelf uitkiezen wat ze willen hebben.”

OP DE FOTO: John Verhoeven, Jan Schellekens en Herman van der Kamp (vlnr) van de Voedselbank Boxtel zijn blij met fleurige schenking van Groencentrum Boxtel. (Foto: Rens van den Elsen).