De Boxtelse zaalvoetballers hoopten snel weer hun potjes te kunnen spelen, maar starten nu pas in oktober, een maand later dan normaal. (Foto: Hans Verberk, 2018).
De Boxtelse zaalvoetballers hoopten snel weer hun potjes te kunnen spelen, maar starten nu pas in oktober, een maand later dan normaal. (Foto: Hans Verberk, 2018). Foto: Hans Verberk

Sporters De Braken puzzelen met trainingen door coronapriklocatie

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

Verenigingen die gebruikmaken van sportcomplex De Braken breken hun hoofd over de start van het nieuwe seizoen in september. De reden is de vaccinatiestraat die de GGD half mei in de grote zaal van de Boxtelse sporthal inrichtte. Die blijft nog tot eind september actief en dus moeten sporters uitwijken of hun competitie uitstellen.

Paniek is er zeker niet bij de verenigingen, maar de coronaprikpost maakt het allemaal wel een stukje lastiger. Iedereen wil na het halfbakken seizoen 2020/2021 weer vol aan de bak in de sporthal, maar dat vergt wat puzzelen. Vooral voor de trainingen van de verschillende clubs.  

PLANNEN

Basketbalvereniging JRC Boxtel heeft al besloten om tijdelijk uit te wijken naar sportcentrum De Dommel, achter het Baanderherencollege. Daar trainen de leden in elk geval de gehele maand september. In oktober kunnen de basketballers dan weer terug naar hun vertrouwde plek in De Braken.

De volleyballers hebben het wat dat betreft makkelijker. ,,Wij maakten voor de trainingen al gebruik van de kleinere Blox-zaal. Daar komen in september tijdelijk nog een paar competitiewedstrijden bij, die we normaal gesproken in de grote zaal spelen. Het vergde even wat plannen, maar omdat we nog maar twee seniorenteams hebben die competitie spelen, was het nog wel te regelen”, meldt bestuurslid Elke van Rooij van volleybalclub Blox desgevraagd. Het feit dat andere, kleinere verenigingen ook uitwijken naar de kleine zaal, maakte dat het indelen van de trainingen nog wat passen en meten was. Van Rooij: ,,Het is dus even schipperen, maar voor ons nog wel te overzien.”

ENIGE OPTIE

Voor het zaalvoetbal was de komst van de vaccinatiepost naar Boxtel wel een flinke domper. Voorzitter Gijs van den Brand geeft aan dat de competitie een maand is uitgesteld en pas in oktober van start gaat. ,,De meesten hebben dan al ruim een jaar geen balletje meer in de zaal kunnen trappen, dus hopelijk hebben ze er nog allemaal zin in.” Uitwijken naar een andere locatie, net zoals de basketballers, was voor de organisatie geen optie. Met de speeldagen op maandag- en zaterdagavond is dat in andere sporthallen lastig te plannen. Daarnaast zijn deze ook te klein voor het wedstrijdveld. Uitstellen was dan ook de enige optie volgens Van den Brand.

AFBOUWEN

De GGD Hart voor Brabant maakte onlangs bekend de vaccinatielocaties in haar regio langzaam af te gaan bouwen. Boxtel blijft echter samen met de prikhal in Tilburg het langst open, tot eind september. Tegen die tijd verwacht de gezondheidsdienst dat iedereen, ook de 12- tot 17-jarigen, volledig is ingeënt tegen het coronavirus. 

Eigenaar Gerard Smit van De Braken geeft in een korte reactie aan dat alle sporters zijn geïnformeerd dat zij vanaf 1 oktober weer gebruik kunnen maken van de grote sporthal.

OP DE FOTO’S: In sportcomplex De Braken hebben veel clubs hun thuishonk. Dat de grote zaal nu gebruikt wordt voor vaccineren, is een hobbel die ze even moeten nemen. De tennissers van Die Braecke kunnen nog gewoon op de buitenbanen terecht. (Foto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse zaalvoetballers hoopten snel weer hun potjes te kunnen spelen, maar starten nu pas in oktober, een maand later dan normaal. (Foto: Hans Verberk, 2018).

Afbeelding